Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΚΟΙ TRANSITIONS;

Transitions Xtractive New Gen

Οι φακοί Transitions προσαρμόζονται αυτόματα στις συνθήκες φωτισμού γύρω σας ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε άνετη και ασφαλή όραση όλη μέρα. Είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής μάρκα φακών η οποία διαθέτει διάφορες σειρές προϊόντων και χρωμάτων για να καλύψουν κάθε σας ανάγκη και στυλ.

Είναι γνωστοί και ως φακοί που προσαρμόζονται στο φως καθώς σκουραίνουν και επιστρέφουν στο λευκό τους χρώμα ανάλογα με το φως στο οποίο εκτίθενται.

Αποτελούν μια βολική λύση για όσους μπαινοβγαίνουν συχνά σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Αυτοί οι πρωτοποριακοί φακοί, φροντίζουν ώστε να προστατεύονται τα μάτια σας από την επιβλαβή UV και μπλε μωβ ακτινοβολία, βοηθώντας στην υγεία των ματιών σας σε βάθος χρόνου.

Εάν έχετε ακούσει για τους φακούς Transitions αλλά δεν γνωρίζετε πως λειτουργούν, εδώ θα βρείτε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για τους μοναδικούς αυτούς φωτοχρωμικούς φακούς.

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΦΑΚΟΙ TRANSITIONS ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ;

Οι κοινοί φακοί είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί στη διόρθωση της όρασής σας εάν έχετε κάποιο διαθλαστικό σφάλμα όπως μυωπία, υπερμετρωπία, πρεσβυωπία ή αστιγματισμό. Οι φακοί Transitions πηγαίνουν ένα βήμα πιο μακριά εξασφαλίζοντας ότι τα μάτια σας εκτίθενται στην ιδανική ποσότητα φωτός που χρειάζονται, προστατεύοντας την όρασή σας από το έντονο φως και το θάμβος.

Χρησιμοποιούν φωτοχρωμική τεχνολογία ώστε να μένουν λευκοί στους εσωτερικούς χώρους ή κατά τη διάρκεια της νύχτας και να σκουραίνουν όταν εκτεθούν στην υπεριώδη ακτινοβολία. Η ειδική τεχνολογία που διαθέτουν για την οδήγηση, ενεργοποιεί τους φακούς όταν εκτεθούν στο φως και στην υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην οδήγηση καθώς στα περισσότερα αυτοκίνητα το παρμπρίζ μπλοκάρουν την UV ακτινοβολία. Οι φακοί Transitions θα μπλοκάρουν το 100% της UVA και UVB ακτινοβολίας μειώνοντας τον στραβισμό και την κούραση των ματιών, προσφέροντας σας πιο άνετη όραση σε βάθος χρόνου.  

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ;

Οι φακοί Transitions είναι κατασκευασμένοι από δισεκατομμύρια μόρια τα οποία είναι αόρατα στο γυμνό μάτι. Όταν εκτεθούν στην υπεριώδη ακτινοβολία, τα μόρια έχουν μια χημική αντίδραση η οποία αλλάζει τη δομή τους με αποτέλεσμα να σκουραίνει ο φακός. Αυτή η απόχρωση είναι ομοιόμορφή σε όλο τον φακό. Όταν οι φακοί σας παύουν να εκτίθενται στην υπεριώδη ακτινοβολία, τα μόρια επιστρέφουν στην αρχική τους μορφή και οι φακοί σας γίνονται και πάλι λευκοί.

Molecules

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΓΥΑΛΙΑ

Τα γυαλιά ηλίου έχουν μια προκαθορισμένη απόχρωση η οποία είναι σταθερή. Είναι πάντα χρήσιμο να έχετε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου με τη συνταγή των δικών σας ματιών για τις περιπτώσεις που είστε σε εξωτερικό χώρο για αρκετή ώρα, όπως για παράδειγμα όταν είστε σε διακοπές. 

Οι φακοί Transitions δεν αντικαθιστούν απαραίτητα τα γυαλιά ηλίου σας αλλά αποτελούν μια άλλη επιλογή που κάνει τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη εάν μετακινήστε συχνά από εσωτερικούς σε εξωτερικούς χώρους.

ΟΙ ΦΑΚΟΙ TRANSITIONS ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ;

Οι φακοί Transitions μπορούν να εφαρμοστούν στους περισσότερους σκελετούς. Οπότε, μπορείτε να συνδυάσετε τη μέγιστη προστασία των ματιών σας με στιλάτους σκελετούς που ταιριάζουν στις προσωπικές σας προτιμήσεις. Ρωτήστε τον οπτικό σας για τις επιλογές που έχετε.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΦΑΚΟΥΣ TRANSITIONS ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ;  

Μπορείτε να φτιάξετε τους Transitions Signature lenses, Transitions Style Colours και Transitions XTRActive lenses χωρίς συνταγή. Αυτοί είναι γνωστοί ως φακοί “πλάνο”. Μπορούν να μπουν σε σχεδόν όλους τους σκελετούς οπότε μπορείτε να απολαύσετε όλα τα πλεονεκτήματα τους ακόμα και αν δεν χρειάζεστε διορθωτικούς φακούς όρασης. Οι  σειρά Transitions Signature Gen8 αποτελούν τη νεότερη γενιά και είναι ιδανικοί για την καθημερινότητα, διαθέτει τρία εικονικά χρώματα και τέσσερα Style colours για να διαλέξετε. Επανέρχονται στο λευκό τους χρώμα γρηγορότερα από ποτέ, προσφέροντας την καλύτερη προστασία για τα μάτια σας από το θάμβος.

Οι φακοί Transitions XTRActive ενεργοποιούνται μέσα στο αυτοκίνητο μειώνοντας το θάμβος σε κάθε σας διαδρομή.

ΠΟΣΟ ΣΚΟΥΡΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΚΟΙ TRANSITIONS;

Η γκάμα φακών Transitions μπορεί να σκουρύνει όσο ένα γυαλί ηλίου, δηλαδή έως την κατηγορία 3. Ο βαθμός σκουρότητας επηρεάζεται από τον περιβάλλοντα χώρο, τη θερμοκρασία και την έκθεση στη UV ακτινοβολία. Εάν ψάχνετε για τον πιο σκούρο φακό, οι Transitions XTRActive είναι η καλύτερη επιλογή.