Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ

ΤΙ ΦΑΚΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΜΟΥ;

Lens type

Στην Essilor βάζουμε όλη μας της γνώση και τις καινοτομίες μας στην υπηρεσία των διοπτροφόρων. Παρόλο που είναι απαραίτητο να βλέπουμε καλά για να ζούμε καλά πολλές φορές οι διοπτροφόροι δυσκολεύονται να διαλέξουν τους κατάλληλους οφθαλμικούς φακούς για τις οπτικές τους ανάγκες.

 

Οι φακοί σας κάνουν πολλά περισσότερα από το να διορθώνουν την όρασή σας

Η καλή όραση δεν περιορίζεται μόνο στη διόρθωση της μυωπίας, του αστιγματισμού, της πρεσβυωπίας ή της υπερμετρωπίας. Περιλαμβάνει και την παροχή της μέγιστης άνεσης και ακρίβειας κάτω από όλες τις συνθήκες όρασης και κατά τη διάρκεια όλων των δραστηριοτήτων σας.

Οι φακοί σας συνεισφέρουν επίσης και στην διατήρηση της μακροχρόνιας καλής οπτικής υγείας προστατεύοντας τα μάτια σας από το επιβλαβές μπλε-μωβ φως και την UV ακτινοβολία.

Τέλος, βελτιστοποιούμε τους φακούς μας για να σας παρέχουμε μεγαλύτερη καθαρότητα πολεμώντας ενάντια σε όλους τους εχθρούς της καλής όρασης (σκόνη, γρατζουνιές, αντανακλάσεις, θάμβος κλπ).

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΟΡΑΣΗΣ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΦΑΚΟΥ

Σε ότι αφορά τους φακούς γυαλιών, υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες που ξεχωρίζουν:

Φακοί μονής όρασης

Χρησιμοποιούνται για να διορθώσουν το πιο συχνό πρόβλημα όρασης, τη μυωπία, την υπερμετρωπία και τον αστιγματισμό. Έχουν την ίδια δύναμη διόρθωσης σε όλη την επιφάνεια του φακού. Σε αυτή την κατηγορία η Essilor προσφέρει τους φακούς Eyezen που είναι σχεδιασμένοι ώστε να ξεκουράζουν από την οπτική καταπόνηση και να προστατεύουν τα μάτια σας από το επιβλαβές μπλε-μωβ φως, με ή χωρίς οπτική διόρθωση.

Διπλοεστιακοί φακοί

Χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας και σε ειδικές οπτικές ανεπάρκειες. Περιλαμβάνουν δύο ή τρεις ζώνες διόρθωσης (κοντινή, μεσαία και μακρινή όραση). Στο παρελθόν η χρήση τους ήταν ευρέως διαδεδομένη όμως δεν χρησιμοποιούνται πλέον λόγω της μη ελκυστικής τους όψης.

Πολυεστιακοί φακοί

Εφευρέθηκαν από τον Γάλλο Bernard Maitenaz το 1959 και είναι οι γνωστοί φακοί Varilux της Essilor. Eπιτρέπουν τη διόρθωση της πρεσβυωπίας χρησιμοποιώντας διαφορετικές ζώνες. Όμως, σε αντίθεση με τους διπλοεστιακούς φακούς, η διόρθωση γίνεται σταδιακά σε όλη την επιφάνεια του φακού. Τα όρια μεταξύ των διαφορετικών ζωνών είναι αόρατα και η διόρθωση γίνεται πιο ομαλά. Με ένα μόνο ζευγάρι γυαλιών μπορείτε να βλέπετε και κοντά και μακριά αλλά και σε ενδιάμεσες αποστάσεις.

Lens type

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΑΚΩΝ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΛΙΚΟΥ

Για να καλύψει τις ανάγκες κάθε διοπτροφόρου, τα εργαστήρια της Essilor έχουν αναπτύξει φακούς από διαφορετικά υλικά με μοναδικές ιδιότητες. Για να απολαμβάνεται καλή όραση για μεγάλο διάστημα, η διόρθωση της όρασης δεν είναι αρκετή. Είναι εξίσου σημαντικό να προστατεύεται τα μάτια σας:

Προστατεύστε τα μάτια σας από το επικίνδυνο μπλε μωβ φως και την UV ακτινοβολία

Είτε εκτίθεστε σε αυτό σε εξωτερικούς χώρους με ήλιο είτε σε εσωτερικούς χώρους όταν χρησιμοποιείται ψηφιακές οθόνες ή φωτισμό led, τα υλικά Blue UV Capture και Eye Protect System μπλοκάρουν τουλάχιστον το 20% του μπλε μωβ φωτός μεταξύ 380 και 455 nm και μπλοκάρουν στο 100% την UV ακτινοβολία.

Προστατέψτε τα μάτια σας από το θάμβος

Οι φωτοχρωμικοί φακοί Transitions με την διαφοροποίηση στο χρώμα ανάλογα με το φως, μειώνουν την αίσθηση δυσφορίας που μπορεί να προκαλέσει το θάμβος.

Photochromic

Οργανικοί Φακοί 

 

Οι οργανικοί φακοί είναι το αποτέλεσμα της γνώσης μας. Αυτοί οι φακοί είναι σχεδιασμένοι για εσάς, είτε αναζητάτε λεπτό, ελαφρύ είτε ανθεκτικό φακό σε προσιτές τιμές. Σας δίνουν τη δυνατότητα να έχετε ένα γυαλί με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στην πρόσκρουση και σε καλύτερη τιμή:

  • Εάν ψάχνετε έξτρα ανθεκτικότητα, δείτε τους φακούς Airwear της Essilor που είναι ελαφριοί αλλά και υπερ-ανθεκτικοί σε πτώσεις.
  • Για πιο λεπτούς φακούς, προτείνουμε τους φακούς Ormix που είναι ιδανικοί για μικρές έως μεσαίες διορθώσεις καθώς και τους Stylis για μεγαλύτερη φινέτσα και τέλεια αισθητική.
  • Για μεγάλη διόρθωση οι φακοί Lineis έχουν την καλύτερη τεχνολογία της Essilor και παρέχουν ιδιαίτερα λεπτό και επίπεδο αποτέλεσμα.

Κρυστάλλινοι φακοί

Δεν χρησιμοποιούνται σχεδόν ποτέ πλέον. Λόγω της εύθραυστης φύσης του υλικού η χρήση τους είναι απαγορευμένοι για παιδιά και μονόφθαλμούς χρήστες (άτομο που μπορούν να δουν μόνο από το ένα μάτι). Επίσης, δεν συστήνονται σε αθλητές και άτομα των οποίων τα γυαλιά μπορεί να εκτεθούν σε κραδασμούς.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΑΚΟΥ: ΕΠΙΛΟΓΣΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ

Μία επίστρωση αποτελείται από διαφορετικά στρώματα που αλληλεπιδρούν με την  επιφάνεια του φακού. Στην περίπτωση των αντιανακλαστικών επιστρώσεων όπως στις επιστρώσεις Crizal, ο συντελεστής ανακλαστικότητας μειώνεται και το ποσοστό του φωτός που μεταδίδεται μέσω ενός διόπτρου, δηλαδή της επιφάνειας που διαχωρίζει δύο οπτικά διαφανή μέσα, αυξάνεται. Έτσι, oi αντιανακλαστικές επιστρώσεις παρέχουν εξαιρετική οπτική άνεση, περιορίζοντας τις πιο ενοχλητικές αντανακλάσεις κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων όπως το διάβασμα και η οδήγηση τη νύχτα.

Οι άνθρωποι γύρω σας επωφελούνται επίσης, καθώς δεν υπάρχει θάμβος στην μπροστινή επιφάνεια του φακού και έτσι τα μάτια σας είναι ορατά. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό:

  • Οι αντιανακλαστικές επιστρώσεις μπορούν να βοηθήσουν στον ευκολότερο καθαρισμό των φακών σας από δακτυλικά αποτυπώματα, υδρατμούς και σκόνη.
  • Το χρώμα στους φακούς περιορίζει την αίσθηση του θάμβους.
  • Βερνίκι σκλήρυνσης προστίθεται στους φακούς σας για να αυξήσει τη διάρκεια ζωής τους και να τους κάνει περισσότερο ανθεκτικούς στις χαράξεις.
Blue light