ESSILOR

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 60 ΧΡΟΝΩΝ VARILUX

Varilux See no limits

Φέτος, γιορτάζουμε 60 χρόνια από την εφεύρεση του φακού Varilux και την γέννηση του πολυεστιακού φακού. Μάθετε την ιστορία  για τον επαναστατικό αυτόν φακό παρακάτω.

Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του και του παππού του, ο Bernard Maitenaz εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρίας Société des Lunetiers (η οποία έγινε Essel και τώρα είναι Essilor) το 1948 ως ερευνητικός μηχανικός. Η ιδέα του πολυεστιακού φακού ήρθε καθώς δοκίμαζε τους διπλεστιακούς φακούς του πατέρα του. Η απότομη μετάβαση της δύναμης του φαινόταν αφύσικη και πίστευε ότι ήταν πιο ορθολογικό να χρησιμοποιήσει έναν φακό που θα διόρθωνε τη μακρινή όραση στο πάνω μέρος του φακού, την ενδιάμεση όραση στο μεσαίο μέρος και την κοντινή όραση στο κάτω μέρος του. Στις 2 Μαρτίου 1951, ο Bernard Maitenaz κατέθεσε έναν φάκελο στο Εθνικό Ινστιτούτο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στη Γαλλία, ο οποίος περιλάμβανε τέσσερα σχέδια και μηχανικά δεδομένα που θα επέτρεπαν την κατασκευή του σύγχρονου πολυεστιακού φακού. Στις 25 Νοεμβρίου 1953, υποβλήθηκε το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση του.  

Ο φακός Varilux τέθηκε σε παραγωγή το 1958, αλλάζοντας τον κόσμο των οπτικών για πάντα. Το 1959, ο φακός ανακοινώθηκε επίσημα στο διάσημο περιοδικό Congrès des Opticians στο Παρίσι.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΑΚΟΙ VARILUX ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ;

Εκείνη την εποχή, οι πρεσβύωπες είχαν μόνο μία επιλογή φακού τον λεγόμενο διπλεστιακό φακό ή δύο διαφορετικά ζευγάρια (ένα για μακριά και ένα για κοντά). Ο φακός Varilux έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους να έχουν ένα ζευγάρι γυαλιών για όλες τις αποστάσεις.

Η μη διορθωμένη πρεσβυωπία προκαλεί δυσφορία στην καθημερινή ζωή. Ο φακός Varilux έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα συμπτώματα της γήρανσης, ήταν μια πραγματικά επαναστατική λύση.

Lens

Οι φακοί Varilux βελτιώνουν την όραση σας συνεχώς και σας προσφέρουν μια άνετη καθημερινότητα: αυτό ισχύει τώρα όσο και πριν από 60 χρόνια, δίνοντας τη φυσική όραση πίσω στους πρεσβύωπες!

ΕΞΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τα τελευταία 60 χρόνια παρατηρείται μεγάλη πρόοδος στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη του φακού Varilux. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μια νέα διαδικασία σχεδιασμού έθεσε τον χρήστη στο επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων, γνωστών ως Live Optics. Αυτό ισχύει ακόμη και σήμερα.

Υπήρξαν πολλές διαφορετικές εκδόσεις των φακών Varilux, καθεμία από τις οποίες προσέφερε νέα και προηγμένη τεχνολογία για κάθε είδους ανάγκη. Για παράδειγμα, το Varilux Comfort ήταν η επανάσταση των πολυεστιακών φακών εκείνη την εποχή, ενώ το Varilux Panamic προσέφερε καλύτερη προσαρμογή στην περιφερική όραση . 

Τα τελευταία 60 χρόνια με την εξέλιξη της νευροεπιστήμης αποκτήσαμε καλύτερη γνώση για το πως λειτουργεί η όραση και για την φυσιολογία του ματιού. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να παρακολουθήσουμε και να κατανοήσουμε τις κινήσεις του κεφαλιού ή ακόμα και την στάση του σώματος, συμπεριφορές δηλαδή που επηρεάζουν την όραση. Έχουμε αναπτύξει καινοτόμες λύσεις για όλες τις σύγχρονες ανάγκες των διοπτροφόρων.

Lens Development

Αυτό κατέστησε δυνατή την επέκταση του σχεδιασμού και της τεχνολογίας πίσω από το Varilux, έναν φακό που ώθησε τα όρια της επιστήμης της οπτικής με 70 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και πάνω από 500 ερευνητές παγκοσμίως.

Σήμερα, οι φακοί Varilux είναι πιο ανανεωμένοι από ποτέ. Το 2017 κυκλοφόρησε η σειρά Varilux X, η οποία λαμβάνει υπόψη τη σύγχρονη συμπεριφορά των πρεσβυώπων. Ανακαλύφθηκε ότι οι σύγχρονοι πρεσβύωπες έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για την όραση τους, ακόμα και έως την έκταση του χεριού τους, περίπου 40-70 εκατοστά. Οι ερευνητές μας επανεξέτασαν πλήρως την προηγούμενη αντίληψη τους για την κοντινή όραση, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν έναν καινοτόμο φακό για απόλυτη οπτική ελευθερία.

Με τη σειρά Varilux X μπορείτε να αποτυπώσετε τις λεπτομέρειες πολλαπλών στόχων με μία μόνο κατεύθυνση του  βλέμματος. Δεν θα χρειάζεται πλέον να μετακινείτε το κεφάλι σας για να δείτε ευκρινώς σε όλες τις αποστάσεις.

Οι φακοί Varilux X σάς επιτρέπουν να κοιτάξετε μέσα από οποιοδήποτε μέρος του φακού και να δείτε καθαρά, με αποτέλεσμα πραγματικά φυσική όραση.

Αν έχετε  ξεκινήσει να αναπτύσσετε πρεσβυωπία ή ακόμα να ψάχνετε για ένα νέο ζεύγος πολυεστιακών φακών, να έχετε υπόψη σας το Varilux, την No1 επιλογή από όλους τους επαγγελματίες φροντίδας των ματιών (1).

Varilux
Varilux
ΦΑΚΟΙ VARILUX

Πολυεστιακοί φακοί προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες ανάγκες και για κάθε είδους συνταγή.

(1) Varilux, οι Νο 1 πολυεστιακοί φακοί παγκοσμίως. Στοιχεία Euromonitor, 2017; Έρευνα στην λιανική σε ειδικές κατηγορίες οφθαλμικών φακών, αφορά μάρκες που αντιπροσωπεύουν πολυεστιακούς φακούς.