GLASSES FOR FLOATERS
GLASSES FOR FLOATERS

ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΓΑΚΙΑ/ΛΑΜΨΕΙΣ

Εάν βλέπετε μυγάκια ή λάμψεις, ίσως αναρωτιέστε τι είναι και πώς μπορείτε να ελαχιστοποίησετε την επίδραση τους στην όραση σας. Μπορεί να είναι λίγο ανησυχητικό, ειδικά αν τα βλέπετε για πρώτη φορά. Για να το διαχειριστείτε, μπορείτε να επιλέξετε φακούς που βοηθούν στην μείωση του φαινομένου, αλλά πρώτα είναι σημαντικό να καταλάβετε γιατί τα μυγάκια ή οι λάμψεις εμφανίζονται στα μάτια σας.

Τα μυγάκια στα μάτια είναι σκιές από κύτταρα και ίνες μέσα στο υαλώδες σώμα του οφθαλμού που έχει τη μορφή γέλης.  Είναι σκούρες μικρές, λεπτές γραμμές και σχήματα που εισέρχονται στο οπτικό μας πεδίο και δίνουν την αίσθηση ότι επιπλέουν μπροστά από τον οφθαλμό μας. Μπορούν να παρατηρηθούν σε όλο το φάσμα των ηλικιών. Συχνά μοιάζουν με μαύρες κηλίδες, χορδές ή ιστούς αράχνης και φαίνεται να παρασύρονται όταν μετακινείτε τα μάτια σας. Τα μυγάκια είναι ως επί το πλείστον ακίνδυνα και κυρίως συμβαίνουν λόγω αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία. 

 

 

glasses for floaters

 

 

Τα μυγάκια είναι πιο αισθητά όταν κοιτάζετε το μπλε του ουρανού ή έναν λευκό τοίχο.

ΠΩΣ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΜΥΓΑΚΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ;

Τα μυγάκια συνήθως εξαφανίζονται από μόνα τους ή απλώς γίνονται λιγότερο αισθητά με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις τα μυγάκια μπορεί να αποτελούν ένδειξη ενός υποκείμενου προβλήματος. Εάν εμφανίσετε τα ακόλουθα συμπτώματα, θα πρέπει να ζητήσετε ιατρική συμβουλή το συντομότερο δυνατό:

  • Βιώνετε πολλά περισσότερα μυγάκια από τα συνηθισμένα
  • Ξαφνική εμφάνιση νέων
  • Λάμψεις φωτός στο ίδιο μάτι ή χάσετε την περιφερειακή σας όραση

 

Εάν τα μυγάκια είναι ιδιαίτερα μεγάλα ή βλέπετε πολλά και αρχίζει να εξασθενεί η όραση σας, είναι πιθανό ο οφθαλμίατρος σας να συστήσει χειρουργική επέμβαση ή θεραπεία με λέιζερ.

 

ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑ ΜΥΓΑΚΙΑ

Τα μυγάκια είναι πιο εμφανή σε φωτεινές συνθήκες. Για αυτόν τον λόγο, η χρήση σκούρων γυαλιών μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση τους. Τα γυαλιά για μυγάκια πρέπει να έχουν σκούρα απόχρωση, προκειμένου να μειώσουν το έντονο φως και να βελτιώσουν την όραση σας.

 

Η τεχνολογία Xperio Polarized είναι ιδανική για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ελαχιστοποιεί την ένταση του φωτός που εισέρχεται στα μάτια σας. Παράλληλα μειώνει το θάμβος στο δρόμο, ώστε να αισθάνεστε σίγουροι πίσω από το τιμόνι, προσφέροντας σας μια πολύ άνετη οπτική εμπειρία.

 

glasses for floaters

 

 

Ομοίως, μειώνει την αντανάκλαση του φωτός από το νερό. Έτσι, είτε συμμετέχετε σε θαλάσσια σπορ, είτε χαλαρώνετε δίπλα στη θάλασσα, θα απολαμβάνετε τις δριαστηριότητες σας χωρίς να τα παρατηρείτε. 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΦΑΚΩΝ