GLASSES FOR ASTIGMATISM
GLASSES FOR ASTIGMATISM

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ

Ο αστιγματισμός είναι εκείνο το ασφαιρικό διαθλαστικό σφάλμα στο οποίο η καμπυλότητα του κερατοειδούς ή του φακού του ματιού (κρυσταλλοειδής) δεν είναι συμμετρική. Το να φοράτε γυαλιά για αστιγματισμό είναι ένας κοινός τρόπος για να διορθώσετε αυτήν την κατάσταση.

 

Τα γυαλιά για τον αστιγματισμό συνήθως συνδέονται με δύο καταστάσεις. Μυωπία ή υπερμετρωπία, τα οποία είναι επίσης γνωστά ως διαθλαστικά σφάλματα. Ο αστιγματισμός εμφανίζεται συνήθως από τη γέννηση, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί ανά πάσα στιγμή καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής σας και θα διαγνωστεί σε μια οφθαλμολογική εξέταση ρουτίνας. Ο μη διορθωμένος αστιγματισμός μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά σε τεμπέλικα μάτια, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε και στο παιδί σας οφθαλμικές εξετάσεις τακτικά.

 

Τα μάτια των περισσότερων ανθρώπων είναι στρογγυλά και έχουν σχήμα μπάλας ποδοσφαίρου. Εάν έχετε αστιγματισμό, αυτό σημαίνει ότι το μάτι σας έχει σχήμα που μοιάζει περισσότερο με μπάλα του ράγκμπι.

 

 

glasses by needs

 

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΙΜΑΤΙΣΜΟ;

Υπάρχουν δύο τύποι αστιγματισμού, ο κανονικός και ο ακανόνιστος. Ο κανονικός αστιγματισμός εμφανίζεται όταν ο κερατοειδής κάμπτεται περισσότερο προς μία κατεύθυνση και μπορεί να αντιμετωπιστεί με σειρά φακών. Ο ακανόνιστος αστιγματισμός εμφανίζεται όταν ο κερατοειδής είναι άνισος και κυρτός σε πολλές κατευθύνσεις. Αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα τραυματισμού που οδηγεί σε ουλή στον κερατοειδή χιτώνα. Ο ακανόνιστος αστιγματισμός μπορεί να διορθωθεί μόνο με φακούς επαφής.

 

Εάν παρατηρήσετε συμπτώματα, όπως θολή κοντινή ή μακρινή όραση, δυσκολία διάκρισης σχημάτων και λεπτομερειών ή συχνά αντιμετωπίζετε πονοκεφάλους ή πόνο των ματιών, είναι πιθανό να έχετε κάποιο βαθμό αστιγματισμού.

 

Όταν έχετε αστιγματισμό, το φως εστιάζει σε περισσότερες από μία περιοχές του αμφιβληστροειδούς και έτσι η όραση σας θα φαίνεται παραμορφωμένη. Το να φοράτε γυαλιά για αστιγματισμό μπορεί να αντισταθμίσει την ακανόνιστη καμπύλη του κερατοειδούς με αποτέλεσμα την ευκρινή όραση.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ

Τα γυαλιά για τον αστιγματισμό είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για την ανακούφιση των συμπτωμάτων και θα σας βοηθήσουν να δείτε ξανά καθαρά. Θα χρειαστείτε φακούς μονής όρασης ή πολυεστιακούς ανάλογα με το διαθλαστικό σφάλμα που έχετε. Οι φακοί για αστιγματισμό θα καθοδηγήσουν το φως ώστε να επικεντρωθεί στο σωστό σημείο του αμφιβληστροειδή χιτώνα προσφέροντας σας ευκρινή όραση. 

 

 

 

glasses by needs

 

 

 

Η επιλογή των γυαλιών για τον αστιγματισμό μπορεί να εξαρτάται από την προσωπική σας προτίμηση και τον τρόπο ζωής σας. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε συχνά ψηφιακές συσκευές για εργασία ή κοινωνικοποίηση, επενδύσετε σε φακούς Eyezen που διορθώνουν τη μυωπία, την υπερμετρωπία και τον αστιγματισμό.

 

 

 

 

Eyezen

 

Εάν χρειάζεστε φακούς πολυεστιακούς, οι φακοί της σειράς Varilux X παρέχουν ομαλές μεταβάσεις μεταξύ των ζωνών όρασης και μειώνουν τις παραμορφώσεις της εικόνας, διορθώνοντας την πρεσβυωπία και τον αστιγματισμό.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΦΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ