GLASSES FOR EYE STRAIN
GLASSES FOR EYE STRAIN

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Ο πόνος των ματιών είναι ένα κοινό σύμπτωμα που εμφανίζεται όταν τα μάτια σας κουράζονται μετά από έντονη χρήση. Ο πόνος αυτός ίσως εξαφανιστεί μόλις τα ξεκουράσετε. Το να φοράτε γυαλιά είναι μια χρήσιμη λύση για την πρόληψη της εμφάνισης των συμπτωμάτων.

Τα γυαλιά που θα βελτιώσουν αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την οπτική σας άνεση, επιτρέποντας σας να βλέπετε καθαρά. Μπορεί επίσης να έχετε ακούσει ότι ο πόνος των ματιών αναφέρεται και ως οπτική κόπωση. Εάν ψάχνετε την καλύτερη λύση, τα γυαλιά για την καταπολέμηση της οπτικής κόπωσης είναι ιδανικά.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΠΤΙΚΗ ΚΟΠΩΣΗ;

Η οπτική κόπωση είναι συχνή και συνήθως προκαλείται από την συνεχόμενη εστίαση σε συγκεκριμένη απόσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα σε ψηφιακές οθόνες, στο διάβασμα ή στην οδήγηση. Τα σημάδια της οπτικής κόπωσης περιλαμβάνουν τσούξιμο ή φαγούρα στα μάτια, δακρύρροια, πονοκεφάλους, πόνο στους ώμους, διπλωπία, υπνηλία, καθώς και αυξημένη ευαισθησία στο φως.

Εάν αντιμετωπίζετε συχνά κάποια από τα παραπάνω, είναι σημαντικό να κάνετε οφθαλμολογική εξέταση τακτικά. 

 

Sore neck or shoulders

 

 

Εάν χρησιμοποιείτε πολλές ώρες υπολογιστή στην εργασία σας, εάν οδηγείτε συχνά ή χρησιμοποιείτε πολύ το smartphone σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιλέξτε να φοράτε γυαλιά για να αποφύγετε τα συμπτώματα της οπτικής κόπωσης. Άλλες αιτίες καταπόνησης των ματιών μπορεί να περιλαμβάνουν την έκθεση σε έντονο φως ή σε aircondition.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΚΟΠΩΣΗ;

Τα γυαλιά θα βοηθήσουν τα μάτια σας να εστιάζουν πολύ πιο εύκολα. Μπορείτε να επιλέξετε έναν συγκεκριμένο τύπο φακού που έχει βελτιστοποιηθεί για να μειώσει ή να αποτρέψει την καταπόνηση τους, αλλά και να τα προστατεύσει από τη οπτική κόπωση.

Οι φακοί μονής όρασης Eyezen είναι σε θέση να προσφέρουν ευκρινή όραση και βελτιωμένη οπτική απόδοση κατά την εκτέλεση πολλών δραστηριοτήτων. Ακόμη και εάν δεν έχετε κάποια διόρθωση μπορείτε να τα φορέσετε. Οπότε, αν θέλετε απλώς λίγη υποστήριξη για τα μάτια σας, οι φακοί Eyezen είναι ιδανικοί για να μειώσουν ή ακόμα και να εξαλείψουν την καταπόνηση των ματιών.

 

Eyezen

 

Εάν πάσχετε από πρεσβυωπία, θα χρειαστείτε φακούς πολυεστιακούς για να διορθώσετε την όραση σας. Το Varilux Digitime είναι σχεδιασμένο για την χρήση ψηφιακών συσκευών. Μπορεί επίσης να μειώσει και να αποτρέψει την καταπόνηση των ματιών χάρη στη βελτιστοποίηση του φακού για κοντινή εργασία, για εκείνες τις στιγμές που χρησιμοποιείτε το smartphone σας παράλληλα με τον υπολογιστή σας.

Το Transitions είναι μια καινοτόμα τεχνολογία που μπορεί να συνδυαστεί με τους διορθωτικούς φακούς σας. Η μικρή προστατευτική απόχρωση του Transitions XTRActive μπορεί να συμβάλει στη μείωση της έντονης & σκληρής φωτεινότητας από το περιβάλλον του γραφείου σας, δημιουργώντας μια πιο άνετη όραση.

Οι επιστρώσεις των φακών επίσης παρέχουν υποστήριξη όσον αφορά την καταπόνηση των ματιών. Η γκάμα των επιστρώσεων Crizal  μπορεί να προστατεύσει τα μάτια σας, μειώνοντας όλες εκείνες τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις, χαρίζοντας σας μια ευκρινή και άνετη όραση. 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ

Όταν κάνετε μια εργασία για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να κάνετε τακτικά διαλείμματα κοιτάζοντας σε μακρινές αποστάσεις για να αφήσετε τα μάτια σας να ξεκουραστούν. Αυτό είναι σημαντικό για τη μείωση των συμπτωμάτων της οπτικής κόπωσης. 

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να προσαρμόσετε το χώρο εργασίας σας, με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώσετε τον έντονο φωτισμό. Δημιουργήστε ένα εργονομικά σωστό περιβάλλον στο οποίο ο φωτισμός θα διαχέεται ομοιόμορφα χωρίς να δημιουργεί σκιές στα αντικείμενα ανάγνωσης σας.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΦΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΚΟΠΩΣΗ