GLASSES FOR 40-60 YEAR OLDS
GLASSES FOR 40-60 YEAR OLDS

ΦΑΚΟΙ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 40 – 60 ΕΤΩΝ

ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ

Μετά τα 40 έτη, ξεκινάει μια νέα αλλαγή στην όραση σας. Είναι ένα φυσικό φαινόμενο, όπου η κοντινή όραση αρχίζει να επιδεινώνεται. Παράλληλα, είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τυχόν σημάδια ή συμπτώματα οφθαλμικών παθήσεων που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αργότερα στη ζωή σας.

 

Οι ηλικίες 40-60 ακολουθούν συχνά έναν δραστήριο τρόπο ζωής, προσπαθώντας να συνδυάσουν την οικογενειακή ζωή, τους φίλους και τα χόμπι. Σε έναν ψηφιακά συνδεδεμένο κόσμο που τρέχει με γοργούς ρυθμούς, είναι σημαντικό να έχετε τα κατάλληλα γυαλιά που υποστηρίζουν τον τρόπο ζωής σας και προσφέρουν τη μέγιστη οπτική άνεση.

 

 

GLASSES FOR 40-60 YEAR OLDS

 

 

Η πιο κοινή διαθλαστική πάθηση των ματιών για άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας είναι η πρεσβυωπία. Ο κρυσταλλοειδής φακός του ματιού αρχίζει να σκληραίνει και η κοντινή όραση γίνεται θολή. Ακόμα κι αν δεν είχατε ποτέ κάποιο πρόβλημα όρασης, θα έρθετε αντιμέτωποι με την πρεσβυωπία.

ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ 

Εάν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι η εστίαση σε κοντινά αντικείμενα όπως σε ένα βιβλίο, στο τηλέφωνο σας ή σε ένα μενού, δυσκολεύει και γίνεται θολή είναι η πρώτη ένδειξη πρεσβυωπίας και ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσετε τα γυαλιά σας .

 

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται αρκετά απογοητευμένοι όταν βιώνουν πρεσβυωπία, καθώς είναι ένα από τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό και θα το συναντήσουμε όλοι στο μέλλον. Είναι σημαντικό να επισκέπτεστε τακτικά τον οφθαλμίατρο σας, ώστε να βεβαιωθείτε ότι φοράτε τα σωστά γυαλιά για την κάλυψη των οπτικών σας αναγκών. Έτσι μπορείτε να βλέπετε καθαρά σε όλες τις αποστάσεις!

 

Οι άνθρωποι σε αυτήν την ηλικία αναμφίβολα ακολουθούν ένα δραστήριο τρόπο ζωής και είναι αναγκαίο τα γυαλιά να τον υποστηρίζουν. Η σειρά Varilux X  περιλαμβάνει τους πιο εξελιγμένους πολυεστιακούς φακούς στον κόσμο. Παρέχουν ευρεία πεδία και δεν χρειάζεται πλέον να προσπαθείτε να βρείτε το κατάλληλο σημείο του φακού για να δείτε καθαρά. Σε αντίθεση με τις παλαιότερες τεχνολογίες, δεν χρειάζεται πλέον να μετακινείτε το κεφάλι σας για να βρείτε το σωστό σημείο στον φακό. Η προσαρμογή είναι άμεση και απολαμβάνετε όραση υψηλής ευκρίνειας. Μπορείτε να δείτε τα πάντα με ένα βλέμμα!

 

 

GLASSES FOR 40-60 YEAR OLDS

 

 

 

Αυτή είναι η επιτυχία της σειράς Varilux X . Ό,τι έχει σημασία είναι συνήθως στην έκταση των χεριών σας και βρίσκεται γύρω σας. Με ένα απλό βλέμμα θα μπορείτε να εστιάζετε ταυτόχρονα σε πολλαπλούς στόχους. Αυτό σημαίνει ότι τα γυαλιά σας συμβαδίζουν με τον γρήγορο και πολύπλοκο τρόπο ζωής σας. Οι φακοί της σειράς Varilux X προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία όρασης!

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΦΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ

Εάν διαπιστώσατε ότι χρειάζεστε πολυεστιακά γυαλιά, έχουμε όλες τις λύσεις για εσάς! Για παράδειγμα, εκείνοι που η καθημερινότητα τους περιλαμβάνει εργασία γραφείου ίσως να αναζητούν γυαλιά προσαρμοσμένα για ψηφιακές δραστηριότητες. Ανακαλύψτε τη βέλτιστη στάση σώματος και οπτική άνεση με τους φακούς Varilux Digitime. Διευκολύνετε τα μάτια σας να διακρίνουν λεπτομερώς μικρούς και pixelated χαρακτήρες. Το Varilux Digitime διορθώνει την πρεσβυωπία, ώστε να βλέπετε καθαρά σε κοντινές και ενδιάμεσες αποστάσεις. Ξεχωρίζει γιατί είναι σχεδιασμένο για εργασίες γραφείου και ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις σας, καθώς είναι βελτιστοποιημένος για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablet, smartphones και πάσης φύσεως ψηφιακές οθόνες.

 

 

GLASSES FOR 40-60 YEAR OLDS

 

 

 

 

Εάν ψάχνετε φακούς που συνδυάζουν προστασία από τον ήλιο και διόρθωση της όραση σας, προσθέστε την τεχνολογία Xperio Polarized. Προσφέρει υψηλού επιπέδου προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα εξαλείφει το έντονο φως που προκαλείται από ανακλάσεις σε δρόμους, νερό ή πάγο. Είναι η ιδανική λύση για ταξίδια, οδήγηση, αθλητισμό και πάσης φύσεως δραστηριότητες στην ύπαιθρο. Βιώστε οπτική άνεση με εξαιρετική προστασία και στυλ!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΣΑΣ

Πολλές ασθένειες των ματιών εμφανίζονται συνήθως από 60 ετών και άνω. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα συμπτώματα και να κατανοείτε πως μπορείτε να προστατεύσετε την υγεία των ματιών σας.

 

Η επιλογή του τρόπου ζωής, όπως η διατροφή, η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και το επιβλαβές μπλε-μώβ φως μπορεί να συμβάλει στην επιδείνωση της υγείας των ματιών σας (1). Βεβαιωθείτε ότι κάνετε τακτικά οφθαλμολογικές εξετάσεις, καθώς ο ελέγχος δεν αφορά μόνο την όραση σας αλλά και τη γενικότερη υγεία των ματιών σας. Εάν διαπιστώσετε αλλαγή στην όραση σας μη διστάσετε να επισκεφτείτε άμεσα τον οπτικό/οπτομέτρη σας. Μην ξεχνάτε ότι τα γυαλιά οράσεως είναι και αξεσουάρ μόδας!

ΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Καθώς φτάνετε στα 40 σας, ο αμφιβληστροειδής γίνεται λιγότερο ευαίσθητος στο φως και ίσως παρατηρήσετε αλλαγές στην όραση σας. Ανακαλύψτε περισσότερα σχετικά με τις παθήσεις και τις ασθένειες των ματιών που μπορεί να σας επηρεάσουν στη δεκαετία των 40 και των 50:

ΘΑΜΒΟΣ

Οι άνω των 40 ετών ενδέχεται να παρατηρήσετε αυξημένο θάμβος κατά την οδήγηση, από τον ήλιο που αντανακλάται στο παρμπρίζ ή από τους προβολείς των διερχόμενων αυτοκινήτων τη νύχτα. Μπορείτε να μειώσετε αποτελεσματικά το θάμβος με ένα αναβαθμισμένο φακό που είναι σχεδιασμένος για τη μείωση των αντανακλάσεων. Η νέα τεχνολογία φακών για την οδήγηση μειώνει έως και το 90% των αντανακλάσεων.

ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ

Οι δακρυϊκοί αδένες με το πέρασμα των χρόνων χάνουν την υγρασία τους, με συνέπεια την ξηροφθαλμία. Όταν τα μάτια σας δεν παράγουν αρκετή ποσότητα δακρύων, οδηγούν σε συμπτώματα όπως αίσθηση φαγούρας, καύσου, άμμου, μια διαλείπουσα θόλωση της όρασης ή ακόμη και διπλωπία.

Για αποτελεσματική θεραπεία, αναζητήστε έναν οφθαλμίατρο που θα σας προσφέρει μια σειρά από θεραπείες ή φάρμακα που θα σας βοηθήσουν με τα συμπτώματα της ξηροφθαλμίας.

ΠΑΘΗΣΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΝΤΙΝΗ ΟΡΑΣΗ (ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ)

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η πρεσβυωπία αρχίζει να εμφανίζεται γύρω στα 40. Οφείλεται στη φθορά (με την γήρανση) του κρυσταλλοειδούς, φυσικού φακού του οφθαλμού και την ελάττωση της ικανότητας προσαρμογής - εστίασης (προσαρμοστικότητας) στις κοντινές αποστάσεις. Οι πολυεστιακοί φακοί χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας παρέχοντας φυσική και άνετη όραση σε όλες τις αποστάσεις.

ΓΛΑΥΚΩΜΑ

Το γλαύκωμα (glaucoma) είναι συχνή πάθηση του οφθαλμού που προσβάλλει εκατομμύρια ανθρώπους. Χαρακτηρίζεται ως μια ύπουλη και μη αναστρέψιμη οφθαλμική κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην απόλυτη τύφλωση, στην περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Το γλαύκωμα οφείλεται συνήθως στην υψηλή πίεση των υγρών, στο εσωτερικό του οφθαλμού. Η πίεση αυτή που καλείται ενδοφθάλμια, αυξάνει το ρυθμό προοδευτικής καταστροφής του οπτικού νεύρου, με αποτέλεσμα την απώλεια όρασης.

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ

Ο καταρράκτης (cataract) είναι μια οφθαλμική πάθηση που αναπτύσσεται με την γήρανση. Είναι η σταδιακή, με την πάροδο των ετών, θόλωση του κρυσταλλοειδούς φυσικού φακού του ματιού, πίσω από την ίριδα. Είναι κανονικά διαυγής, ώστε να περνάει μέσα από αυτόν το φως για να φτάσει στον αμφιβληστροειδή χιτώνα στην οπίσθια επιφάνεια του ματιού, όπου αποτυπώνονται τα οπτικά ερεθίσματα.

Με την πάροδο των ετών, ο φυσικός φακός χάνει την αρχική του σύσταση και θολώνει (γεροντικός καταρράκτης). Η συγκεκριμένη πάθηση κάνει την εμφάνιση της συνήθως μετά τα 60, χωρίς όμως να αποκλείονται οι περιπτώσεις εμφάνισης της και σε νεότερες ηλικίες. Η έκθεση στον ήλιο (υπεριώδης ακτινοβολία) αλλά και η κακή διατροφή επιταχύνουν την εμφάνιση της νόσου.

ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΗΣ ΩΧΡΑΣ (ΗΕΩ)

Η ΗΕΩ είναι πάθηση που εμφανίζεται συνήθως σε ανθρώπους άνω των 60 ετών, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και νωρίτερα σε ορισμένες περιπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πάθηση δεν οδηγεί ποτέ σε πλήρη απώλεια της όρασης και δεν είναι επώδυνη.

Αρχικά, μπορεί να εμφανιστεί ως παραμόρφωση της κεντρικής όρασης, που ίσως οδηγήσει σε ένα μόνιμο μαύρο τμήμα (σκότωμα) στο οπτικό πεδίο. Με τη σωστή παρακολούθηση και θεραπεία επιτυγχάνεται η λιγότερη δυνατή ή και καθόλου απώλεια όρασης.

             

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΦΑΚΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

(1) Η υγεία των ματιών βασίζεται σε διάφορους παράγοντες (ηλικία, γενετική, κάπνισμα, διατροφή κ.λπ). Το φως είναι ένας από τους τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου στους οποίους μπορεί να δράσει ένας οφθαλμικός φακός. McCarty CA, Taylor HR. Μια ανασκόπηση των επιδημιολογικών στοιχείων. που συνδέει την υπεριώδη ακτινοβολία και τον καταρράκτη. Dev Ophthalmol. 2002; 35: 21-31. Το φως του ήλιου και η 10ετής συχνότητα της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία: Η μελέτη οφθαλμών Beaver Dam.Arch . Ophthalmol., 122, 750-757. Νέες ανακαλύψεις και θεραπείες στη φωτοτοξικότητα του αμφιβληστροειδούς, Serge Picaud et Emilie Arnault, Points de Vue αριθ. 68, Άνοιξη 2013.