GLASSES FOR 60+
GLASSES FOR 60+

ΦΑΚΟΙ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 60+

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ 

Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, είναι σημαντικό να φροντίζετε την υγεία των ματιών σας, είτε πρόκειται για τη χρήση των σωστών γυαλιών, είτε για αναζήτηση κάποιας θεραπείας.

 

Οι περισσότερες δραστηριότητες επικεντρώνονται στη έκταση του χεριού σας, από το πρωινή σας εφημερίδα έως να παίξετε με τα εγγόνια σας. Δεν θέλετε να χάσετε τίποτα. Είναι σημαντικό να έχετε την καλύτερη δυνατή όραση.

 

 

GLASSES FOR 60+

 

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ

Καθώς μεγαλώνουμε, παρουσιάζονται κοινές οφθαλμικές παθήσεις που μπορούν να επηρεάσουν την όραση μας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε βασικές ενδείξεις:

 

  • Δυσκολία να δούμε αντικείμενα σε κοντινή απόσταση
  • Μειωμένη αντίληψη βάθους πεδίου
  • Εξασθένιση στην αντίληψη των χρωμάτων
  • Προβλήματα όρασης σε χαμηλό φωτισμό
  • Απώλεια περιφερειακής (πλευρικής) όρασης
  • Προβλήματα στην οδήγηση - π.χ. αδυναμία διάκρισης οδικών σημάνσεων ή μειωμένη όραση στην νυκτερινή οδήγηση

 

Πιθανά προβλήματα όρασης στα 60

Όσο πιο γρήγορα εντοπιστεί μια πάθηση, τόσο πιο εύκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Βεβαιωθείτε ότι επισκέπτεστε τον οφθαλμίατρο σας κάθε 2 χρόνια ή συχνότερα. Παράλληλα, μην αμελείτε να συμβουλεύεστε τον οπτικό σας. Οι περισσότερες διαγνώσεις προκύπτουν από προληπτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις. Παρακάτω, μερικές από τις κυριότερες παθήσεις:

ΓΛΑΥΚΩΜΑ

Το γλαύκωμα εμφανίζεται συχνά σε ηλικίες 70 ετών και άνω. Συνήθως δεν προειδοποιεί, για αυτό και θεωρείται πολύ επικίνδυνη. Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι κάτι αλλάζει στην περιφερειακή σας όραση, να παρατηρήσετε θολή όραση και κύκλους σαν ουράνιο τόξο γύρω από τα φώτα. 

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το γλαύκωμα μπορεί να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πόνο στους οφθαλμούς, κόκκινα μάτια, πονοκεφάλους, ακόμα και ναυτία. Το γλαύκωμα οφείλεται συνήθως στην υψηλή πίεση των υγρών στο εσωτερικό του οφθαλμού (ενδοφθάλμια πίεση).

 

Οι προδιαθετικοί παράγοντες, πέρα από την ηλικία, περιλαμβάνουν το οικογενειακό ιστορικό, το διαβήτη και τη μυωπία. Οι άνθρωποι με καταγωγή από Αφρική ή Καραϊβική έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιου γλαυκώματος ανοικτής γωνίας, ενώ εκείνοι με ασιατική καταγωγή διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο γλαυκώματος οξείας γωνίας.

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ

Ο καταρράκτης εμφανίζεται συνήθως σε ηλικίες 65 ετών και άνω. Είναι μια κατάσταση όπου θολώνει ο φακός του ματιού. Μπορεί να αντιμετωπίσετε θολή όραση, μείωση της ευαισθησίας των αντιθέσεων σε φωτεινό περιβάλλον, επιδείνωση της μυωπίας. Είναι σημαντικό να επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρο ή τον οπτικό-οπτομέτρη σας εάν αντιληφθείτε αυτά τα σημάδια. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.  

 

Η συχνότερη αιτία εμφάνισης καταρράκτη είναι η φυσιολογική γήρανση του οργανισμού. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επιταγχύνουν την εξέλιξη του, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η έκθεση στην UV ακτινοβολία (1), η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η κακή διατροφή.

ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΗΣ ΩΧΡΑΣ ΚΗΛΙΔΑΣ

Η εκφύλιση της ωχράς κυλίδας (ΗΕΩ) είναι μια οφθαλμολογική νόσος που προσβάλει κυρίως άτομα άνω των 60 ετών. Είναι μια πάθηση που μειώνει την όραση στην κεντρική περιοχή του αμφιβληστροειδή χιτώνα, αφήνοντας ανέπαφη την περιφερειακή όραση. Η όραση επιδεινώνεται τόσο στις κοντινές όσο και στις μακρινές αποστάσεις, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα. Δεν προκαλείται πλήρης τύφλωση αλλά μειώνεται, άλλοτε προοδευτικά και άλλοτε ραγδαία, η οπτική οξύτητα.

 

 

Οι 3 παραπάνω παθήσεις συγκαταλέγονται στις κύριες αιτίες τύφλωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επιτακτική ανάγκη να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια μόλις παρατηρήσετε κάτι διαφορετικό στην όραση σας.

 

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η υγεία των ματιών βασίζεται σε διάφορους παράγοντες: Ηλικία, κληρονομικότητα, κάπνισμα, διατροφή και η έκθεση στην UV ακτινοβολία. Το φως είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου. Ένας εξελιγμένος οφθαλμικός φακός δρα ευεργετικά, φιλτράροντας την υπεριώδη ακτινοβολία και επιλεκτικά το επιβλαβές μπλε-μοβ φως.

ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ 

Η ξηροφθαλμία είναι η κατάσταση κατά την οποία παράγονται λιγότερα δάκρυα από αυτά που χρειάζεται το μάτι για να διατηρηθεί σε μια υγρή κατάσταση. Οδηγεί σε συμπτώματα όπως αίσθηση φαγούρας, καύσου, άμμου, μια διαλείπουσα θόλωση της όρασης ή ακόμη και διπλωπία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της ξηροφθαλμίας, όπως ανώδυνοι παλμοί φωτός που χορηγούνται από τον οφθαλμίατρο σας, οι οποίοι μπορούν να δώσουν μια λύση μακράς διάρκειας.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΣΑΣ 

Η πρεσβυωπία σχετίζεται με την ηλικία. Μπορεί ήδη να φοράτε πολυεστιακούς φακούς ή «έτοιμα γυαλιά ανάγνωσης» για να διορθώσετε την κοντινή σας όραση. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τα γυαλιά σας είναι υψηλής ποιότητας. Οι φακοί της σειράς Varilux X  διασφαλίζουν την απόλυτη εμπειρία όρασης σε όλες τις αποστάσεις, από το παιχνίδι με τα εγγόνια, έως τη συνάντηση με τους φίλους σας για καφέ.

 

 

GLASSES FOR 60+

 

 

 

 

Η σειρά Varilux X περιλαμβάνει τους πιο εξελιγμένους πολυεστιακούς φακούς στον κόσμο. Παρέχουν ευρεία πεδία και δεν χρειάζεται πλέον να προσπαθείτε να βρείτε το κατάλληλο σημείο του φακού για να δείτε καθαρά. Σε αντίθεση με τις παλαιότερες τεχνολογίες, δεν χρειάζεται πλέον να μετακινείτε το κεφάλι σας για να βρείτε το σωστό σημείο στον φακό. Οι φακοί Varilux μπορούν ακόμη και να τροποποιηθούν μέσω μιας μοναδικής διαδικασίας μέτρησης. Έτσι τα γυαλιά σας είναι προσαρμοσμένα με ακρίβεια στις δικές σας ανάγκες και συμπεριφορές της όρασής σας, προσφέροντας σας την απόλυτη οπτική εμπειρία!

 

Το να βλέπεις καθαρά δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολο. Με την συγκεκριμένη πρωτοποριακή τεχνολογία των φακών Varilux απολαμβάνετε την καθημερινότητα σας, χωρίς διακοπές και ενοχλήσεις.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ

Εάν βρίσκεστε σε ηλικία συνταξιοδότησης, οι πολυεστιακοι φακοί είναι ιδανικοί για να συνεχίσετε τον τρόπο ζωής σας. Εξάλλου, η όραση σας δεν πρέπει να λειτουργεί ως επιβραδυντικός παράγοντας στα μελλοντικά σας σχέδια.

 

Οι φακοί Transitions είναι η καλύτερη λύση, είτε βρίσκεστε σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Είναι εξαιρετικής σημασίας να προστατεύσετε τα μάτια σας από το υπεριώδες φως, καθώς έχει σωρευτική επίδραση στην υγεία των ματιών σας και μπορεί να οδηγήσει σε παθήσεις όπως ο καταρράκτης (1).

 

Οι φακοί Transitions προσαρμόζονται αυτόματα στις εναλλαγές φωτισμού και διασφαλίζουν τη βέλτιστη οπτική άνεση, αφήνοντας μόνο τη σωστή ποσότητα φωτός να φτάσει στα μάτια σας. Με τεχνολογία αιχμής, ενεργοποιούνται πιο γρήγορα από ποτέ! Προσφέρουν μέγιστη ευκρίνεια και διαύγεια όρασης καθώς και φυσική απεικόνιση των χρωμάτων. 

 

Σε περίπτωση που σκοπεύετε να περάσετε χρόνο στην ύπαιθρο, είναι πρωτευούσης σημασίας να επενδύσετε σε διορθωτικά γυαλιά ηλίου υψηλής ποιότητας!

 

 

GLASSES FOR 60+

 

 

 

Η τεχνολογία Xperio Polarized προσφέρει υψηλού επιπέδου προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα εξαλείφει το έντονο φως που προκαλείται από ανακλάσεις σε δρόμους, νερό ή πάγο. Συνιστάται για ευαίσθητα μάτια ή κατά την ανάρρωση από μια οφθαλμική χειρουργική επέμβαση. Είναι ιδανική λύση για ταξίδια, οδήγηση και πάσης φύσεως δραστηριότητες στην ύπαιθρο. Βιώστε οπτική άνεση και απολαύστε κάθε στιγμή στον ήλιο προστατεύοντας τα μάτια σας!

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΦΑΚΩΝ 

(1) McCarty CA, Taylor HR. Μια ανασκόπηση των επιδημιολογικών στοιχείων. που συνδέει την υπεριώδη ακτινοβολία και τον καταρράκτη. Dev Ophthalmol. 2002; 35: 21-31.

(2) Σε συνδυασμό με το Crizal Sun UV.