SUN PROTECTIVE LENSES
SUN PROTECTIVE LENSES

ΦΑΚΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Γνωρίζετε ήδη οτι πρέπει να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο, σίγουρα θα πρέπει να κάνετε το ίδιο και για τα μάτια σας. Το υπεριώδες φως μπορεί να είναι επιβλαβές για την όραση σας και τη γενική υγεία των ματιών, έτσι οι φακοί προστασίας από τον ήλιο αποτελούν σημαντικό μέρος της διατήρησης μιας υγιούς όρασης. Η υπερβολική έκθεση στο υπεριώδες φως έχει συσχετιστεί με ασθένειες των ματιών, όπως ο καταρράκτης (1).

 

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να φοράτε τους σωστούς φακούς προστασίας από τον ήλιο, ειδικά όταν αντιμετωπίζετε έντονο ηλιακό φως. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζετε ότι και οι διορθωτικοί σας φακοί έχουν τη σωστή επίστρωση προστασίας από την UV ακτινοβολία.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ;

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για την προστασία των ματιών σας εξαρτώνται από τον τρόπο ζωής και τις ατομικές σας ανάγκες. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολωτικούς φακούς ή φακούς με χρώμα και επίστρωση καθρέπτη με μέγιστη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

 

Οι πολωτικοί  φακοί μπορούν να βοηθήσουν στη βελτιωμένη αντίληψη των χρωμάτων, αλλά και τη μείωση της αντηλιάς για όσους συμμετέχουν συχνά σε σπορ ή οδηγούν. Μπορούν να παρέχουν υψηλό επίπεδο προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία και είναι κατάλληλοι για όσους επιθυμούν να περνούν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Οι φακοί ηλίου εμποδίζουν τις ακτίνες UV και προσφέρουν 100% προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ;

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προστατέψετε τα μάτια σας από τον ήλιο είναι να αποφύγετε να βγαίνετε τις ώρες με έντονη ηλιοφάνεια. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ζευγάρι γυαλιά για τον ήλιο

 

 

SUN PROTECTIVE LENS

 

ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΦΑΚΟΙ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ UV ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ;

Τα γυαλιά ηλίου, ιδιαίτερα οι πολωτικοί  φακοί, είναι η καλύτερη λύση για την όραση και την υγεία των ματιών σας όταν είστε έξω στον ήλιο.

Είναι επίσης επιτακτικό  να επενδύσετε στην προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία ακόμα και στους λευκούς φακούς σας (με διόρθωση της συνταγής). Μπορείτε να συνδυάσετε την απορρόφηση της υπεριώδους ακτινοβολίας στους διορθωτικούς φακούς σας για να διασφαλίσετε τη βέλτιστη προστασία. Στην Essilor, το ονομάζουμε Eye Protect System.

 

Η προστασία από την UV με το Eye Protect System για λευκούς  φακούς μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των ματιών σας, απορροφώντας το υπεριώδες φως πριν φτάσει στα μάτια σας. Το πετυχαίνει αυτό διατηρώντας παράλληλα έναν αισθητικά καθαρό φακό.

 

Το Eye Protect System θα απορροφήσει το υπεριώδες φως και θα φιλτράρει εν μέρει το επιβλαβές μπλέ-μοβ φως, το οποίο έχει πρόσφατα αναγνωριστεί ως ένας από τους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς (2). 

 

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε φακούς με ελαφριά έξυπνη τεχνολογία. Οι φακοί Transitions παρέχουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και προσαρμόζονται αυτόματα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού για βέλτιστη οπτική άνεση και στυλ.

 

 

 

Glare

 

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ; ΤΟ UVA Η ΤΟ UVB;

Ο όρος «υπεριώδες φως» αναφέρεται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ακτίνες UVC, UVB και UVA. Η κατανόηση της διαφοράς μπορεί να σας βοηθήσει να επενδύσετε στους σωστούς φακούς προστασίας από τον ήλιο.

 

Οι ακτίνες UVC είναι ο πιο επιβλαβής τύπος UV τόσο στα μάτια όσο και στο δέρμα σας, αλλά η ατμόσφαιρα τις εμποδίζει. Οι ακτίνες UVB είναι αυτές που μπορούν να δημιουργήσουν ηλιακό έγκαυμα εάν δεν είστε προσεκτικοί. Οι ακτίνες UVB σχετίζονται με καρκίνο του δέρματος και την πρόωρη γήρανση του, αλλά και ορισμένα προβλήματα των ματιών, όπως η φωτοκερατίτιδα.

 

Οι ακτίνες UVA είναι αυτές που μπορούν να περάσουν μέσω του κερατοειδούς χιτώνα και να φτάσουν στον φακό (κρυσταλλοειδής φακός), αλλά και τον αμφιβληστροειδή. Η υπερέκθεση σε ακτίνες UVA μπορεί να προκαλέσει ορισμένες ασθένειες των ματιών, συμπεριλαμβανομένου του καταρράκτη (1).

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΗΛΙΟΥ

(1) Καταρράκτης: http://www.pointsdevue.com/article/ageing-and-crystalline-lens, http://www.pointsdevue.com/article/effects-ageing-visual-system. McCarty CA, Taylor HR. Μια ανασκόπηση των επιδημιολογικών στοιχείων που συνδέουν την υπεριώδη ακτινοβολία και τον καταρράκτη. Dev Ophthalmol. 2002; 35: 21-31 . Ophthalmol., 122, 750-757. Νέες ανακαλύψεις και θεραπείες στη φωτοτοξικότητα του αμφιβληστροειδούς, Serge Picaud et Emilie Arnault, Points de Vue Ν ° 68, Άνοιξη 2013.