Εάν πάσχετε από πρεσβυωπία, ο οπτικός θα σας συστήσει φακούς πολυεστιακούς για να διορθώσετε την όραση σας. Οι πολυεστιακοί φακοί είναι η τέλεια λύση ώστε να σας βοηθήσουν να δείτε καθαρά σε διαφορετικές αποστάσεις, κοντά, μακριά και όλες τις ενδιάμεσες. Σας προσφέρουν ευκρινή όραση με μόνο ένα ζευγάρι φακών, είτε οδηγείτε είτε χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο σας είτε διαβάζετε. Οι σύγχρονοι πολυεστιακοί φακοί σας επιτρέπουν να απολαύσετε τα μέγιστα οφέλη της όρασης και συμβαδίζουν με τις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής.

 

Η Essilor εφηύρε τον πρώτο πολυεστιακό φακό το 1959 και είμαστε ο Νο1 κατασκευαστής φακών στον κόσμο. Η γκάμα των πολυεστιακών φακών μας διασφαλίζει απρόσκοπτη όραση και στις 3 αποστάσεις. Μπορούμε να προσφέρουμε ειδικά σχεδιασμένους  φακούς που ταιριάζουν για όλες σχεδόν τις δραστηριότητες, όπως οδήγηση και χρήση ψηφιακών οθονών.

 

Τα προιόντα της Essilor εξασφαλίζουν άνετη όραση σε οποιαδήποτε απόσταση. Οι χρήστες προσαρμόζονται εύκολα στα νέα τους γυαλιά  είτε είναι η πρώτη φορά που τα φορούν, είτε έχουν ήδη προγενέστερη εμπειρία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΟΙ ΦΑΚΟΙ ;

Οι πολυεστιακοί φακοί χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση της όρασης σε όλες τις αποστάσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοντινή. Κατασκευάζονται με βαθμιαία - μεταβαλλόμενη ισχύ από την κορυφή προς το κάτω μέρος του φακού. Σας επιτρέπουν να δείτε καθαρά σε διαφορετικές ζώνες όρασης, όπως κοντά, μακριά και ενδιάμεσα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία βελτιστοποιεί όλη την επιφάνεια του φακού και ταυτόχρονα δίνει ευκρινή όραση.

Οι πολυεστιακοί φακοί δίνουν λύση σε ανθρώπους που χρειάζονται πολλαπλές διορθώσεις όρασης για διαθλαστικά σφάλματα που τις περισσότερες φορές προκαλούνται από την πρεσβυωπία. Πρόκειται για μια φυσική κατάσταση που σχετίζεται με την ηλικία δυσκολεύοντας τον χρήστη να δει καθαρά τα  κοντινά αντικείμενα και συνήθως συμβαίνει όταν ξεπερνάμε τα  40 έτη.

Οι πολυεστιακοί φακοί διορθώνουν την όραση σας, ώστε να μπορείτε να διαβάζετε ένα κείμενο από κοντά και να βλέπετε εξίσου καθαρά μακριά και ενδιάμεσα. Δεν χρειάζεται πλέον να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των γυαλιών σας, έχετε ένα για όλες τις δραστηριότητες. 

 

Varilux

 

ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΟΙ ΦΑΚΟΙ;

Ένας οπτικός μηχανικός, γνωστός ως Bernard Maitenaz, επένδυσε σε έναν νέο τύπο φακού για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας. Αντιμετώπιζε την πρεσβυωπία έως τότε με τη χρήση διπλεστιακών  γυαλιών, που ο Maitenaz τα χαρακτήριζε ως ελαττωματικά. Το όραμάα του ήταν να δημιουργήσει μια λύση που θα παρείχε στους χρήστες μια τέλεια όραση σε όλες τις αποστάσεις χωρίς αναπήδηση εικόνας και χωρίς να αποκλείονται οι ενδιάμεσες αποστάσεις. Χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για να αναπτυχθεί ο πρώτος πολυεστιακός φακός, γνωστός ως Varilux, ο οποίος κυκλοφόρησε το 1959.

 

Μετά από  60 χρόνια οι χρήστες μπορούν  να επιλέξουν μέσα από πολλούς τύπους πολυεστιακών γυαλιών, ώστε να ταιριάζουν με τις ανάγκες όρασης αλλά και του τρόπου ζωής τους.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΕΣΤΙΑΚΟΥΣ;

Οι διπλεστιακοί φακοί έναντι των πολυεστιακών διαφέρουν στον τρόπο κατανομής της ισχύος. Τα διπλεστιακά έχουν μόνο δύο καθορισμένα τμήματα για την δόρθωση της όρασης, κοντά και μακριά. Είναι χωρισμένα από μια γραμμή στον ίδιο τον φακό. Το κάτω μέρος των διπλεστιακών φακών διορθώνει την κοντινή όραση, ενώ το πάνω μέρος είναι η διόρθωση της μακρινής. Οι διοπτροφόροι συχνά πρέπει να κοιτάζουν στο κάτω μέρος του φακού έχοντας μια μικρή αναπήδηση εικόνας στο σημείο που είναι η γραμμή εναλλαγής της δύναμης.

 

Από την άλλη πλευρά, οι πολυεστιακοί φακοί  χαρακτηρίζονται από μια προοδευτική και πιο σταδιακή αλλαγή στην ισχύ του φακού. Οι φακοί Varilux λειτουργούν έχοντας την μακρινή συνταγή στο πάνω μέρος του φακού και με μια σταδιακή εναλλαγή δύναμης πετυχαίνουν την απαιτούμενη συνταγή ενδιάμεσης απόστασης, αλλά και ανάγνωσης στο κάτω μέρος του φακού. Δεν υπάρχει γραμμή πάνω στην επιφάνεια του φακού βελτιώνοντας την αισθητική και παράλληλα δημιουργώντας μια πιο ομαλή μετάβαση μεταξύ των διαφορετικών αποστάσεων της όρασης. 

 

VARIFOCAL BIFOCAL

 

 

Αριστερά: Η κατάταξη της δύναμης σε ένα πολυεστιακό φακό, δείχνει τις τρεις ζώνες όρασης. Μακρινή, ενδιάμεση και κοντινή.

Δεξιά: Η κατάταξη της δύναμης σε ένα διπλεστιακό φακό, δείχνει την μακρινή όραση και την κοντινή.

ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΟΙ ΦΑΚΟΙ ΔΙΠΛΕΣΤΙΑΚΟΙ ΦΑΚΟΙ
Οι πολυεστιακοί φακοί είναι μια εξέλιξη του σχεδιασμού των διπλεστιακών φακών Οι διπλεστιακοί φακοί χωρίζονται σε δύο μέρη
Δεν φαίνονται γραμμές στον φακό, μοιάζει με έναν φακό μονής όρασης Οι άνθρωποι που βλέπουν έναν χρήστη μπορούν να δουν τη γραμμή τμήματος του φακού
Οι πολυεστιακοί φακοί παρέχουν τρεις ζώνες όρασης. Μακρινή, μεσαία και κοντινή Το κάτω μέρος του φακού είναι μόνο για τη διόρθωση της κοντινής όρασης
Οι πολυεστιακοί φακοί σας προσφέρουν μια ομαλή μετάβαση μεταξύ των διαφόρων ζωνών όρασης Το πάνω τμήμα του φακού είναι για να διορθώσετε την μακρινή απόσταση 
Με την σταδιακή αλλαγή συνταγής διασφαλίζουμε μια άνετη και φυσική όραση Οι χρήστες πρέπει να κοιτάζουν σε συγκεκριμένα σημεία του φακού για να βλέπουν καθαρά
Οι πολυεστιακοί φακοί συνδυάζονται με διαφορετικά σχέδια σκελετών Ο διαχωρισμός του φακού μπορεί να οδηγήσει τον διοπτροφόρο σε παροδική ζαλάδα λόγω της έντονης εναλλαγής της δύναμης

ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ;

Αυτή είναι μια συνηθισμένη ερώτηση όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε τους πολυεστιακούς σας φακούς. Το κόστος των φακών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα τους, καθώς και από τις ανάγκες της όρασης σας. Στην Essilor, έχουμε δημιουργήσει εξατομικευμένες λύσεις φακών που είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας και οι συνεργαζόμενοι οπτικοί μας λαμβάνουν τις σωστές μετρήσεις για τους φακούς σας με βάση τη φυσιολογική σας συμπεριφορά.

 

Οι φακοί μας είναι άνετοι, εύκολο να προσαρμοστούν και να ανταποκριθούν στην καθημερινότητα σας. Λάβετε υπόψη αυτό όταν σκέφτεστε τον προϋπολογισμό σας. Σε τελική ανάλυση, δεν μπορείτε να βάλετε μια τιμή στην τέλεια όραση.

 

Varilux

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΟΣ ΦΑΚΟΣ;

Η Essilor, εφευρέτης των πολυεστιακών και δημιουργός εταιρεία των φακών Varilux®, έχει διεξάγει εκτενείς κλινικές έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων έκαναν δυνατή την παραγωγή ενός φακού που προσφέρει στους ανθρώπους με πρεσβυωπία φυσική όραση όσο ποτέ άλλοτε. Παραπάνω από 100 εκατομμύρια ζεύγη φακών έχουν πωληθεί ανά τον κόσμο και οι φακοί Varilux® είναι οι πλέον πιο συχνά συνταγογραφούμενοι που εμπιστεύονται οι οπτικοί και εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

Ο τύπος Varilux που θα επιλέξετε εξαρτάται από τις ανάγκες σας και τη συνταγή σας. Οι πολυεστιακοί φακοί Essilor  έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν σε διάφορα προφίλ, αλλά και ανάγκες. Είναι σημαντικό με την βοήθεια του οπτικού σας να επιλέξετε την καλύτερη τεχνολογία φακών Varilux για να βελτιώσετε την όρασή σας και κατ' επέκταση την ποιότητα της ζωής σας.

 

Προσφέρουμε διαφορετικούς τύπους πολυεστιακών, για ψηφιακές δραστηριότητες, οδήγηση και καθημερινή χρήση. Με καινοτόμο τεχνολογία, έχουμε αναπτύξει λύσεις φακών που παρέχουν γρήγορη προσαρμογή, μειώνουν την παραμόρφωση της εικόνας και επεκτείνουν τα οπτικά σας πεδία.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ VARILUX