Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ ΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ

BETTER VISION AT WORK

Ανεξάρτητα με το τι δουλειά κάνετε, τα μάτια σας ταλαιπωρούνται αρκετά όταν εργάζεστε. Είτε κοιτάζετε συνεχώς σε διαφορετικές αποστάσεις, είτε χρησιμοποιείτε ψηφιακές συσκευές και οθόνες, είτε εκτίθεστε σε τεχνητό φωτισμό, το περιβάλλον εργασίας μπορεί να είναι δύσκολο για την όραση σας. Εάν δεν φροντίζετε την υγεία των ματιών σας κατά την διάρκεια της εργασίας σας, μπορεί να αντιμετωπίσετε καταστάσεις όπως η οπτική κόπωση, οι οποίες κάνουν τη ζωή όλων λίγο πιο άβολη.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την όρασή σας όσο αφορά  το περιβάλλον εργασίας, ειδικά εάν χρειάζεστε διορθωτικούς οφθαλμικούς φακούς. Στην συγκεκριμένη ενότητα αναλύουμε τη σημασία της φροντίδας των ματιών σας στη δουλειά και πως θα μπορέσετε να επιλέξετε τους σωστούς φακούς.

ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Εάν χρειάζεστε οφθαλμικούς φακούς με διόρθωση, η χρήση τους για εργασία μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμη. Εάν υποφέρετε από κάποιο διαθλαστικό σφάλμα ή έχετε πρόσφατα εμφανίσει πρεσβυωπία, η χρήση διορθωτικών φακών μπορεί να διευκολύνει την όραση σας σε διαφορετικές αποστάσεις. Ακόμα κι αν έχετε ήδη ένα, ίσως αξίζει να αναβαθμίσετε τους φακούς σας με κάποιους που είναι βελτιστοποιημένοι για το εργασιακό περιβάλλον.

Glasses for work

Οι φακοί Varilux Digitime είναι πολυεστιακοί φακοί ειδικά βελτιστοποιημένοι για κάθε ψηφιακή δραστηριότητα. Το να φοράτε Varilux Digitime μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια φυσική στάση σώματος όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή, το laptop ή το smartphone σας, αντί να πρέπει να κινηθείτε σε αφύσικες θέσεις για να δείτε την οθόνη καθαρά.

Εάν δεν χρειάζεστε φακούς για την πρεσβυωπία, υπάρχει η λύση της μονής όρασης για εσάς. Οι φακοί Eyezen μπορούν να ωφελήσουν τους χρήστες με ή χωρίς ιατρική συνταγή. Είναι ενισχυμένοι καθημερινοί φακοί, σχεδιασμένοι για να αποτρέπουν ή να μειώνουν την οπτική κόπωση όταν εργάζεστε ή χρησιμοποιείτε ψηφιακές συσκευές, ώστε να μπορείτε να βλέπετε άνετα όλη την ημέρα.

Οι αντανακλάσεις από την οθόνη σας μπορούν να επηρεάσουν την οπτική σας άνεση. Προσαρμόζοντας τη θέση του φωτισμού και της οθόνης μπορεί να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε επίσης να μειώσετε τις αντανακλάσεις και το έντονο φως ενισχύοντας τον φακό σας. Το Crizal Sapphire UV είναι μια επιπλέον ενίσχυση στον φακό που μειώνει τις αντανακλάσεις από όλες τις γωνίες για καλύτερη ευκρίνεια όρασης και βελτιωμένη αισθητική του.

Eyezen

Φυσικά, δεν εμπεριέχονται σε όλες τις καθημερινές εργασίες σας η χρήση των ψηφιακών συσκευών και οθονών. Ίσως χρειαστεί να φοράτε φακούς ακόμα κι αν κάνετε σωματική εργασία ή άλλες εργασίες στο γραφείο. Η οπτική άνεση είναι το κλειδί κατά την προσπάθεια εστίασης. Είναι σημαντικό οι φακοί σας να είναι εξατομικευμένοι για τις δικές σας ανάγκες.

Η επίσκεψη στον οπτικό - οπτομέτρη σας για τακτική εξέταση των ματιών σας διασφαλίζει ότι έχετε πάντα τη σωστή συνταγή, αλλά και τον τύπο του φακού για τις καθημερινές σας ανάγκες.

ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΟΡΑΣΗ

Ακόμα κι αν είστε απασχολημένοι όλη μέρα στη δουλειά ή στην καθημερινότητα σας, χρειάζεται πολύ λίγος χρόνος για να ακολουθήσετε μερικές καλές συνήθειες ώστε να διατηρήσετε την καλή σας όραση. Εάν εργάζεστε σε υπολογιστή, βεβαιωθείτε ότι η οθόνη και το γραφείο σας έχουν ρυθμιστεί σωστά, έτσι ώστε το βλέμμα σας να περνάει λίγο πιο πάνω από το κέντρο της οθόνης. Η οθόνη σας πρέπει να έχει απόσταση περίπου όσο και η έκταση του χεριού σας, με τη γραμμή των ματιών σας να ευθυγραμμίζεται 5-8 εκατοστά κάτω από το πάνω μέρος της οθόνης.

Η εργασία σε ψηφιακές οθόνες μπορεί να είναι ιδιαίτερα επίπονη για τα μάτια σας, προκαλώντας συχνά κόπωση των ματιών για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε τακτικά διαλείμματα όποτε αυτό είναι δυνατό και να κοιτάτε για τρία με τέσσερα λεπτά σε κάποια μακρινή απόσταση.

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, ξεκινήστε! Αυτές οι μικρές αλλαγές θα βοηθήσουν να διατηρήσετε μια υγιή όραση. Το κάπνισμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα κακό για την υγεία των ματιών σας. Μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία και μπορεί ακόμη και να αυξήσει τον κίνδυνο βλάβης στο οπτικό σας νεύρο.

GLASSES FOR WORK

ΦΑΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΗ