GLASSES FOR 13-19 YEAR OLDS
GLASSES FOR 13-19 YEAR OLDS

ΦΑΚΟΙ ΓΙΑ 13 – 19 ΕΤΩΝ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΣΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ως έφηβος, ακολουθείς έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να μην αντιληφθείς και να παρατηρήσεις τις πιθανές αλλαγές στην όραση σου. Πολλές παθήσεις των ματιών δεν παρουσιάζουν εμφανή συμπτώματα, μέχρι αυτά να γίνουν πλήρως αντιληπτά.

 

Είναι σημαντικό να κατανοήσεις τις πιθανές αλλαγές στην όραση σου κατά τη διάρκεια των εφηβικών χρόνων. Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς να αποτρέψεις ή να διαχειριστείς τυχόν προβλήματα στο μέλλον.

 

Τα γυαλιά στους εφήβους είναι πολύ συνηθισμένα, λόγω του ότι η μυωπία αναπτύσσεται κατά την διάρκεια των εφηβικών χρόνων. Σε αυτή την περίοδο, είναι σημαντικό να κάνεις τα σωστά βήματα για να διατηρήσεις την όραση σου σε υψηλά επίπεδα. Αυτό περιλαμβάνει τακτική οφθαλμολογική εξέταση κάθε 2 χρόνια.

ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να παίξουν ρόλο στην υγιή όραση των εφήβων. Οι σημερινοί έφηβοι ζουν σε έναν κόσμο όπου τα πάντα είναι ψηφιακά. Η συχνή χρήση των ψηφιακών συσκευών μπορεί να οδηγήσει σε κάτι που είναι γνωστό ως οπτική κόπωση, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί με τη μορφή πονοκεφάλων ή κουρασμένων ματιών, ξηροφθαλμίας ή έντονης φαγούρας.

 

 

GLASSES FOR 13-19 YEARS OLD

 

 

 

Οι πονοκέφαλοι συχνά αποτελούν ένδειξη διαθλαστικού σφάλματος. Ο οφθαλμίατρος ή ο οπτομέτρης σας είναι σε θέση να το ελέγξει και να σας προτείνει τη σωστή λύση.

 

Ίσως χρειαστεί να φορέσετε γυαλιά, εάν αντιμετωπίζετε συχνά προβλήματα όρασης στον πίνακα του σχολείου, στο πανεπιστήμιο ή εάν δυσκολεύεστε να διαβάσετε το κείμενο ενός βιβλίου. Αυτές είναι βασικές ενδείξεις μυωπίας ή υπερμετρωπίας, αντίστοιχα.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα στους εφήβους είναι το σύνδρομο όρασης στον υπολογιστή, το οποίο συνδέεται στενά με την οπτική κόπωση. Η συνεχής εστίαση σε ψηφιακές οθόνες, χωρίς συχνές διακοπές, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό, κόπωση των ματιών, πονοκεφάλους ακόμη και μυϊκό πόνο στους ώμους, τον αυχένα ή την πλάτη.

 

Είναι σημαντικό να ανακαλύψετε τα σωστά γυαλιά, ανάλογα με τις ατομικές σας ανάγκες. Εάν διαβάζετε, σερφάρετε στα μέσα δικτύωσης ή παίζετε παιχνίδια στο κινητό, τον υπολογιστή ή την κονσόλα σας, πιθανότατα θα επωφεληθείτε από ένα ζευγάρι φακών Eyezen.

 

 

GLASSES FOR 13-19 YEARS OLD

 

 

 

Οι φακοί Eyezen έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να μειώσουν ή και ακόμη να αποτρέψουν την καταπόνηση των ματιών. Αποτελούν την ιδανική λύση για την υποστήριξη ενός ενεργού, ψηφιακού τρόπου ζωής. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να κάνετε τακτικά διαλείμματα από την ψηφιακή οθόνη σας για να διατηρήσετε την όραση σας υγιή. Περνώντας πολύ ώρα σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των ματιών σας όταν είστε στην εφηβεία. Τα μάτια σας εξακολουθούν να αναπτύσσονται μέχρι περίπου την ηλικία των 20 ετών. Να θυμάστε λοιπόν τον κανόνα 20-20-20, για κάθε 20 λεπτά που κοιτάτε την οθόνη, να κάνετε ένα διάλειμμα για 20 δευτερόλεπτα κοιτάζοντας κάτι που απέχει 20 μέτρα μακριά.

 

Οι έφηβοι μπορούν να περνούν πολύ χρόνο τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο, μεταβαίνοντας συχνά από το ένα σημείο στο άλλο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθώς οι περισσότεροι έφηβοι έχουν ιδιαίτερη έφεση στη μόδα, είναι σημαντικό να βρούμε τα σωστά γυαλιά που θα προσφέρουν προστασία από το υπεριώδες φως, ενώ παράλληλα θα δώσουν στυλ στην εμφάνιση τους.

 

 

 

GLASSES FOR 13-19 YEARS OLD

 

 

 

Τα Transitions Style Colors μπορούν να προστατεύσουν την όραση σας από το επιβλαβές φως με αυτόματη προσαρμογή στις εναλλασσόμενες συνθήκες φωτισμού. Διατίθονται σε 4 διαφορετικά στυλιστικά χρώματα για να διαλέξετε ποιό θα συνδυάσετε με ένα κομψό σκελετό.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΦΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ 

Είναι σημαντικό οι φακοί σας να αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου. Με τόσο πολυάσχολο και ενεργό τρόπο ζωής, τα γυαλιά πρέπει να σας ενισχύουν, όχι να σας είναι εμπόδιο. Οι επιστρώσεις Crizal προσφέρουν πολλαπλά οφέλη και παρέχουν εκτός των άλλων προστασία από τις γρατζουνιές και θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα γυαλιά σας, παρέχοντας την καλύτερη λύση για καθαρή όραση.

 

Συγκεκριμένα, το Crizal Prevencia παρέχει πρόσθετη υποστήριξη για την υγεία των ματιών, φιλτράροντας την υπεριώδη ακτινοβολία και το επιβλαβές μπλέ-μοβ φως, το οποίο μπορεί να έχει σωρευτικό αποτέλεσμα ακόμα και στην πρόωρη γήρανση των ματιών (1).

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΦΑΚΩΝ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΑΣ