GLASSES FOR DIY
GLASSES FOR DIY

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους η χρήση γυαλιών μπορεί να ωφελήσει τον τρόπο ζωής σας. Μια δραστηριότητα που απαιτεί συγκέντρωση και καθαρή όραση είναι τα μαστορέματα. Η χρήση γυαλιών σ' αυτές τις εργασίες μπορεί να βελτιώσει την οξύτητα της όρασης σας, διευκολύνοντας την εκτέλεση των σημαντικών εργασιών στο σπίτι. Η καθαρή και ευκρινής όραση κάνει την διαφορά στην λεπτομέρεια!

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΥΑΛΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ;

Οι εργασίες στο σπίτι απαιτούν συγκέντρωση και συνεχόμενη εστίαση σε αντικείμενα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, πολλές φορές για μεγάλη διάρκεια. Αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε οπτική κόπωση, να αισθάνεστε τα μάτια σας κουρασμένα, ξηρά ή να έχετε φαγούρα. Τα σωστά γυαλιά ενισχύουν την προσαρμοστικότητα των ματιών σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες.

 

Ο τακτικός οφθαλμολογικός έλεγχος σας βοηθάει να μάθετε περισσότερα για την όραση σας, αλλά και εάν έχετε κάποιο διαθλαστικό σφάλμα που σας εμποδίζει να απολαμβάνετε το χόμπι σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ;

Οι κατασκευές είναι μια πολύ πρακτική και επιδέξια δραστηριότητα που θα σας δυσκολέψει εάν δεν έχετε σωστά διορθωμένη όραση. Τα γυαλιά διασφαλίζουν ότι η όραση σας θα συμβαδίσει με τον τρόπο ζωής σας. Μην τα υποτιμάτε!

 

Εάν πάσχετε από πρεσβυωπία, θα επωφεληθείτε περισσότερο από τη χρήση γυαλιών σ' αυτές τις εργασίες, καθώς θα ενισχύσουν την κοντινή και μεσαία σας όραση. Οι φακοί της σειράς Varilux X σας επιτρέπουν να καταγράφετε πολλαπλούς στόχους με ένα βλέμμα, ώστε να τις εκτελείτε με ευκολία και ακρίβεια. Το 98% των χρηστών της σειράς Varilux X εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση με τους φακούς τους όταν έκαναν εργασίες που απαιτούν ακρίβεια(1).

 

 

Crafts

 

 

Οι φακοί της σειράς Varilux X διορθώνουν την πρεσβυωπία και ταυτόχρονα σας επιτρέπουν να διακρίνετε καθαρά τις λεπτομέρειες σε όλες τις αποστάσεις π.χ. για να δείτε αν η γραμμή των θάμνων στον κήπο σας είναι ευθεία ή την επιπλέον βίδα καθώς κρατάτε και ένα κατσαβίδι. Με τους φακούς Varilux Χ εστιάζετε σε αντικείμενα από 40-70 εκατοστά με μεγάλη ευκολία και απολαμβάνετε την απόλυτη εμπειρία όρασης!

 

Εάν έχετε υπερμετρωπία, ίσως δυσκολεύεστε να διακρίνετε καθαρά τα αντικείμενα σε κοντινές αποστάσεις. Τα γυαλιά μονής όρασης προσφέρουν ευκρινή, άνετη όραση, ώστε να μπορείτε να ολοκληρώσετε το έργο σας χωρίς κανένα εμπόδιο. Οι φακοί μονής όρασης Eyezen ενισχύουν την προσαρμοστικότητα των ματιών στην κοντινή εστίαση και προλαμβάνουν την καταπόνηση τους. Εστιάστε στο χόμπι σας χωρίς περισπασμούς!

 

 

 

GLASSES FOR DIY

 

 

 

 

Έχει αποδειχθεί ότι μια κατασκευή που συνήθως υλοποιείται σε μισή ώρα, εύκολα μπορεί να διαρκέσει μια ώρα, ίσως και περισσότερο. Κάτι που σίγουρα μπορεί να σας κουράσει ή να σας εκνευρίσει. Όταν επικεντρώνουμε το βλέμμα μας σε αντικείμενα κοντινής απόστασης, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να μας οδηγήσει σε οπτική κόπωση. Είτε εργάζεστε κάτω από το καπό του αυτοκινήτου σας, είτε κάνετε κάποια ξυλουργική εργασία, σίγουρα έχετε βιώσει αυτό το αίσθημα. Με τους φακούς Eyezen προλαμβάνετε την κούραση των ματιών και απολαμβάνετε τη δραστηριότητα σας (2).

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ

Πολλές εργασίες πραγματοποιούνται συχνά σε εξωτερικούς χώρους. Εάν αφιερώνετε πολύ χρόνο σε τέτοιες δραστηριότητες, σίγουρα πρέπει να προστατεύεστε από τον ήλιο. Ακόμα και σε συννεφιασμένες ημέρες, οι ακτίνες UV έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία των ματιών σας και την όραση σας, με την πάροδο του χρόνου (3).

 

Οι φακοί Transitions είναι η τέλεια επιλογή, καθώς προσαρμόζονται αυτόματα στις συνθήκες φωτισμού γύρω σας. Οι φακοί σκουραίνουν ομοιόμορφα όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. Μειώνουν την αντανάκλαση και το θάμβος του ήλιου, προσφέροντας σας άνετη και διαυγή όραση. Μόλις μπείτε ξανά σε έναν εσωτερικό χώρο, οι φακοί θα αποχρωματιστούν και θα επιστρέψουν στη διάφανη τους κατάσταση.

 

Ανάλογα με την ανάγκες που απαιτεί η εργασία σας, εξετάστε την επιλογή των επιστρώσεων πάνω στους φακούς σας. Η γκάμα των επιστρώσεων Crizal ενισχύει τους φακούς σας, παρέχοντας χαρακτηριστικά που τους καθιστούν ιδιαίτερα ανθεκτικούς στις γρατζουνιές. Φέρουν αντιστατικές και λιπόφοβες ιδιότητες, οι οποίες απωθούν την σκόνη, τους λεκέδες και τα αποτυπώματα. Οι φακοί σας δεν θα απαιτούν τόσο συχνό, απαιτητικό καθάρισμα και θα παραμένουν πιο καθαροί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στοιχεία απαραίτητα για όλους όσοι πραγματοποιούν εργασίες και μαστορέματα στο σπίτι!

 

Απολαύστε τες χωρίς εμπόδια στην όραση σας!

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΥΑΛΙΩΝ

(1) Μελέτη   - Eurosyn - Γαλλία (n = 42). Οι χρήστες βαθμολογούν σε κλίμακα 10 βαθμών από «Δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι» έως «Πολύ ικανοποιημένοι». Οι ικανοποιημένοι χρήστες είναι από 7 έως 10 (n = 19 έως 42/42 ανάλογα με τις δραστηριότητες). Οι χρήστες αξιολόγησαν την «ικανοποίηση στην εστίαση» για τη δραστηριότητα «πολλαπλών εργασιών». *

 

(2) Οι φακοί Eyezen 0,4 συμβάλλουν στη μείωση της οπτικής κόπωσης .Chi & Lin (1998), μια σύγκριση επτά τεχνικών αξιολογήσεων  οπτικής κόπωσης σε τρεις εργασίες. Human Factors, 40 (4), 577-590.

 

(3) Καταρράκτης: http://www.pointsdevue.com/article/ageing-and-crystalline-lens, http://www.pointsdevue.com/article/effects-ageing-visual-system. McCarty CA, Taylor HR. Μια ανασκόπηση των επιδημιολογικών στοιχείων που συνδέουν την υπεριώδη ακτινοβολία και τον καταρράκτη. Dev Ophthalmol. 2002; 35: 21-31.