PERSONALISED LENSES
PERSONALISED LENSES

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΦΑΚΟΙ

Με τα εξατομικευμένα γυαλιά Essilor μπορείτε να αποκτήσετε οξεία όραση καθώς τα γυαλιά είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν τις δικές σας ανάγκες και συνήθειες. Η γκάμα επιλογής των φακών αξιοποιεί τη δυνατότητα επιπλέον μετρήσεων που διασφαλίζουν την ιδανική καθαρότητα και άνεση από τη στιγμή που θα φορέσετε τα γυαλιά σας.

 

Μια κλασική οφθαλμολογική εξέταση περιλαμβάνει τυποποιημένα τεστ που μετρούν τη μακρινή και την κοντινή όραση, δυσχρωματοψίες και το πεδίο όρασής σας. Ο οπτικός σας μπορεί επίσης να ελέγξει την γενική υγεία των ματιών σας. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο οπτικός μπορεί να διεξάγει μια οπτική τομογραφία συνοχής (OCT) ώστε να ελέγξει τον αμφιβληστροειδή σε λεπτομέρεια. Εάν ο οπτικός σας έχει επενδύσει σε τεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό, μπορεί να κάνει και επιπλέον εξετάσεις.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΦΑΚΟΙ;

Υπάρχουν τρία βήματα στην ανεύρεση των σωστών φακών που καλύπτουν τις ανάγκες σας:

  1. Διόρθωση, εάν έχετε διαθλαστικό πρόβλημα.

  2. Προστασία, για την κατάλληλη προστασία από το επιβλαβές φως και την ακτινοβολία UV, σύμφωνα με τον δικό σας τρόπο ζωής.

  3. Ενίσχυση, που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μια επίστρωση φακού ώστε να προστατέψει την όρασή σας από τις αντανακλάσεις και την αποφυγή χαράξεων και δαχτυλιών.

Υπάρχει όμως και ένα τέταρτο βήμα το οποίο μπορεί να σας παρέχει προσωποποιημένη λύση ώστε, να διασφαλίσουμε ότι οι φακοί σας λαμβάνουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες της δικής σας οπτικής και συμπεριφοράς των ματιών σας καθώς και την εφαρμογή του σκελετού σας.

Μερικά μηχανήματα μπορούν να παρέχουν επιπλέον μετρήσεις ώστε να επιτύχουμε μεγαλύτερη ακρίβεια στη συνταγή των φακών σας. Για παράδειγμα, ο οπτικός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει προηγμένες τεχνολογίες και μηχανήματα ώστε να μετρήσει τη συνταγή σας σε 0,01D αντί για των 0,25 D που είναι το πρότυπο στον χώρο της οπτικής.

Ο οπτικός σας μπορεί να διασφαλίσει ότι οι φακοί σας είναι φτιαγμένοι ειδικά για τα δικά σας μάτια και ότι λαμβάνουν υπόψη τους την άνετη εφαρμογή του σκελετού στο πρόσωπό σας ώστε να έχετε άριστη όραση. Αυτό, είναι εφικτό στους εξατομικευμένους φακούς Essilor καθώς περιλαμβάνουν διάφορες επιλογές που είναι διαθέσιμες στον οπτικό σας.

AVA

Η τεχνολογία AVA επιτρέπει την εξατομίκευση των φακών σας οι οποίοι κατασκευάζονται με ακρίβεια 0.01 διοπτριών. Αυτή τη στιγμή oι μετρήσεις της συνταγής σας γίνονται στο ένα τέταρτο της διοπτρίας (D). Μπορεί λοιπόν να έχετε δει τη συνταγή σας γραμμένη κατά αυτό τον τρόπο: +1.00D, -2.25D or +7.75D.

Χάρη στη νέα τεχνολογία του επαναστατικού φορόπτερου Vision-R 8000, ο οπτικός σας μπορεί να μετρήσει τη συνταγή σας με απίστευτη ακρίβεια . Ώστε να απολαμβάνετε άνετη όραση με φακούς φτιαγμένους στις 0.01 δ της δικής σας συνταγής.

Οι φακοί AVA όχι μόνο επιτρέπουν μεγαλύτερη ακρίβεια στη συνταγή αλλά σας δείχνουν και τη διαφορά που έχουν σε ένα περιβάλλον που προσομοιάζει την πραγματική ζωή.

EYECODE

Η όραση του καθενός και οι ανάγκες διαφέρουν και οι φακοί σας θα πρέπει να το αντανακλούν αυτό, γι’ αυτό και αναπτύξαμε το Eyecode. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, το Eyecode είναι μια μέθοδος καταγραφής μοναδικών μετρήσεων που καταγράφουν την κίνηση του ματιού σας. Αυτό είναι γνωστό ως το κέντρο περιστροφής του ματιού και μπορεί να διαφέρει έως και 30% από άτομο σε άτομο.

 

Το κέντρο περιστροφής του ματιού δείχνει το σημείο στο οποίο τα μάτια σας περιστρέφονται. Ο οπτικός σας μπορεί να μετρήσει το δικό σας μοναδικό Eyecode χρησιμοποιώντας μια ανέπαφη συσκευή μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

 

Επιπλέον, ο οπτικός σας μπορεί (εφόσον διαθέτει τεχνολογία Visioffice®) να πραγματοποιήσει και την κορυφαία μέτρηση συνταγής η οποία περιλαμβάνει και το κυρίαρχο μάτι και επιτρέπει γρηγορότερο χρόνο οπτικής αντίδρασης (2).

 

Αυτές οι σημαντικές μετρήσεις μπορούν να ενσωματωθούν στους διορθωτικούς φακούς σας, παρέχοντάς σας εξατομικευμένους φακούς που καλύπτουν τις δικές σας μοναδικές ανάγκες. Με το Eyecode, μπορεί να επωφεληθείτε απολαμβάνοντας 5 φορές μεγαλύτερη ακρίβεια στους φακούς σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη γρήγορη προσαρμογή της χρήσης των νέων σας φακών.

 

 

Eyecode

 

 

 

Το Eyecode μετριέται μετά την εξέταση των ματιών σας και αφού έχετε επιλέξει το σκελετό των γυαλιών που επιθυμείτε. Ενώ, φοράτε τον καινούργιο σας σκελετό, ο οπτικός σας θα σας τοποθετήσει όρθιους μπροστά σε ένα μηχάνημα Visioffice. Το Visioffice θα σας ζητήσει να κοιτάξετε μπροστά και μετά στο πλάϊ ώστε να πάρει τις μετρήσεις του κέντρου περιστροφής του ματιού και άλλες παραμέτρους που αφορούν στην εφαρμογή του σκελετού. Αυτό το ανέπαφο μηχάνημα θα παράξει το δικό σας Eyecode.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ NVB (συμπεριφορά κοντινής όρασης)

Για όσους έχουν κοντινή συνταγή στους φακούς τους, οι εξατομικευμένοι φακοί που λαμβάνουν υπόψη τους το NVB (συμπεριφορά κοντινής όρασης) μπορούν να παρέχουν πιο άνετη όραση στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Οι μετρήσεις NVB καταγράφουν τη συμπεριφορά κοντινής όρασης και μπορούν να διασφαλίσουν ότι οι φακοί σας είναι ειδικά σχεδιασμένοι στο κάτω μέρος τους, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το διάβασμα και άλλες κοντινές δραστηριότητες όπως η χρήση του κινητού σας.

 

Με τη χρήση μιας ταμπλέτας και μιας εύκολης εφαρμογής, ο οπτικός σας μπορεί να σας καθοδηγήσει μέσα από ένα απλό τεστ ώστε να διαπιστώσει πως συμπεριφέρεστε όταν κοιτάτε κάτι σε απόσταση ανάγνωσης. Αυτό, μπορεί να περιλαμβάνει το αν γέρνετε το κεφάλι σας και το πως κρατάτε το αντικείμενο ανάγνωσης. Τα αποτελέσματα παράγουν μετρήσεις κοντινής όρασης και εξασφαλίζουν ότι η ζώνη κοντινής όρασης των φακών σας ταιριάζει ακριβώς στον τρόπο που διαβάζετε.

 

 

Near vision

 

 

Αυτό, έχεις ως αποτέλεσμα οι εξατομικευμένοι φακοί να παρέχουν καλύτερο πεδίο ανάγνωσης και μια γρηγορότερη και πιο άνετη προσαρμογή σε όσους φορούν πολυεστιακούς φακούς. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να κρατάτε το κινητό σας μακριά για να δείτε το κείμενο καθαρά!

 

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥ

Οι παράμετροι εφαρμογής σκελετού, εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζει στο πρόσωπό σας ο σκελετός που έχετε επιλέξει. Με τόσα διαφορετικά στυλ σκελετών διαθέσιμα, η μέτρηση εφαρμογής σκελετού είναι απαραίτητη καθώς εξασφαλίζει ότι οι φακοί σας είναι φτιαγμένοι για τον σκελετό που επιλέξατε και ότι όλες οι ζώνες οράσεως είναι στο σωστό σημείο των φακών σας ώστε να έχετε άνετη όραση.

 

Οι μετρήσεις μπορούν να μειώσουν τα λάθη στην οπτική ισχύ και να αποφέρουν βελτίωση στην κοντινή αλλά και στις υπόλοιπες ζώνες όρασης. Οι παράμετροι εφαρμογής σκελετού μπορούν να μετρηθούν κατά τη διάρκεια των μετρήσεων Eyecode με το Visioffice ή με τη χρήση μιας ταμπλέτας σε συνδυασμό με το λογισμικό Eye Ruler. Οι παράμετροι μετριούνται με δυο εικόνες, οι οποίες μετατρέπονται από το λογισμικό και στα δυο μηχανήματα, στις δικές σας μοναδικές μετρήσεις.

ΠΟΙΟΙ ΦΑΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΤΟΥΝ;

Οι φακοί κατασκευάζονται με γνώμονα τα τρία στοιχεία που αναφέραμε προηγουμένως: ένα διορθωτικό σχεδιασμό, ενσωματωμένη προστασία της υγείας του ματιού και μια ενισχυτική επίστρωση. Εάν έχετε πρεσβυωπία, θα χρειαστείτε πολυεστιακούς φακούς. Οι πολυεστικοί φακοί μας είναι διαθέσιμοι με συνδυασμό με διάφορες τεχνολογίες προστασίας όπως την τεχνολογία Transistions, το Eye Protect System και επιστρώσεις όπως η Optifog και η Crizal. Αυτό το ολοκληρωμένο ζευγάρι φακών μπορεί να εξατομικευθεί με το AVA, το Eyecode, το NVB αλλά και με τις παραμέτρους εφαρμογής σκελετού.

 

Εάν έχετε μυωπία, αστιγματισμό ή υπερμετρωπία, θα χρειαστείτε φακούς μονής όρασης. Οι φακοί μονής όρασης Eyezen μπορούν να συνδυαστούν με την τεχνολογία Transistions, το Eye Protect System και επιστρώσεις όπως η Optifog και η Crizal. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσωποποιήσετε τους φακούς σας περαιτέρω με την τεχνολογία AVA, το Eyecode αλλά και με τις παραμέτρους εφαρμογής σκελετού.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΦΑΚΩΝ;

Οι εξατομικευμένοι φακοί είναι σχεδιασμένοι για τις δικές σας ανάγκες όρασης και συμπεριφοράς και προσφέρουν άνεση και οξεία όραση. Η προσαρμογή σε νέα γυαλιά μπορεί να πάρει χρόνο, εξατομικεύοντας τους φακούς σας μπορείτε να μειώσετε το χρόνο προσαρμογής και να έχετε καθαρή όραση από την πρώτη στιγμή που θα φορέσετε τα καινούργια σας γυαλιά.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ;

Ένας οπτικός που έχει επενδύσει σε συγκεκριμένα ψηφιακά μηχανήματα για το κατάστημά του, μπορεί να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μετρήσεις για τη δική σας εξατομικευμένη λύση. Αυτές οι πρόσθετες μετρήσεις, σε έναν τυπικό οφθαλμολογικό έλεγχο δε διαρκούν περισσότερο από δυο λεπτά και σας παρέχουν μοναδικές μετρήσεις ειδικά για τους φακούς σας και τις δικές σας οπτικές ανάγκες.

Οι οπτικοί που έχουν επενδύσει στο μηχάνημα αιχμής Vision-R 800 μπορούν να πάρουν τις μετρήσεις σας για να φτιάξετε φακούς AVA.

Μπορείτε να βρείτε τον οπτικό της περιοχής σας που διαθέτει: φακούς με την τεχνολογία AVA, μετρήσεις Eyecode, NVB και παραμέτρων εφαρμογής σκελετού εδώ.

(1) Επιβλαβές φως= UV + μπλε μωβ φώς

 

(2) Εξατομίκευση στο κυρίαρχο μάτι διαθέσιμη μόνο με το Varilux Xclusive 4D

 

(3) Τουλάχιστον 5 φορές υψηλότερη από άλλους εξατομικευμένους φακούς Essilor χωρίς Eyecode. Υπολογισμοί τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης Essilor 2009.