GLASSES FOR THE COMPUTER
GLASSES FOR THE COMPUTER

ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Η χρήση γυαλιών στον υπολογιστή θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επωφελής για τη βελτίωση της όρασης σας. Είτε χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή τακτικά για εργασία είτε για αναψυχή, το να κοιτάζετε συχνά οθόνες μπορεί να είναι δύσκολο για την όρασή σας, με τα μάτια σας να πρέπει να εστιάζουν συνεχώς για να βλέπετε την οθόνη. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κόπωση και δυσφορία στα μάτια.

 

Τα γυαλιά για τον υπολογιστή μπορούν να βοηθήσουν για διάφορους λόγους, αλλά κυρίως επειδή οι φακοί θα βελτιώσουν την οπτική σας άνεση και οξύτητα. 

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ;

Ίσως χρειαστείτε γυαλιά για τον υπολογιστή για διάφορους λόγους. Εάν πάσχετε από πρεσβυωπία ή υπερμετρωπία, πιθανότατα θα δυσκολευτείτε να δείτε χαρακτήρες πολύ μικρούς . Επιπλέον, η χρήση των σωστών φακών μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια φυσική στάση όταν προσπαθείτε να διαβάσετε την οθόνη, μειώνοντας την πίεση στο λαιμό και τους ώμους σας.

 

Εάν φοράτε ήδη διορθωτικούς φακούς, αξίζει να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλοι για χρήση σε υπολογιστή. Οι φακοί σας μπορεί να μην είναι βελτιστοποιημένοι για την απόσταση μεταξύ των ματιών σας και της οθόνης, ειδικά εάν η όρασή σας έχει αλλάξει πρόσφατα. Ομοίως, εάν ζείτε με ένα μη διορθωμένο διαθλαστικό σφάλμα, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει κούραση στα μάτια σας.

 

 

 

GLASSES FOR THE COMPUTER

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ;

Το σύνδρομο του υπολογιστή είναι μια σύγχρονη κατάσταση, που προκύπτει από την εστίαση των ματιών σας σε έναν υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μερικές φορές είναι γνωστή ως ψηφιακή καταπόνηση των ματιών και συνήθως εκδηλώνεται με δυσφορία, ξηροφθαλμία, πονοκεφάλους και πόνο στον αυχένα ή στον ώμο.

 

Μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, όπως η αντανάκλαση από την οθόνη, η κακή στάση του σώματος και οι ακατάλληλες αποστάσεις θέασης. Τα συμπτώματα μπορεί να σταματήσουν μετά από ένα διάλειμμα από ένα διάλειμα, είναι όμως χρήσιμο να φοράτε κατάλληλα γυαλιά για τον υπολογιστή ώστε να μειώσετε τυχόν ενόχληση ή καταπόνηση στα μάτια σας.

ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Στην Essilor, έχουμε μια ποικιλία  φακών που μπορούν να σας βοηθήσουν εάν χρησιμοποιείτε συχνά υπολογιστή. Το Varilux Digitime είναι ένας πολυεστιακός φακός ειδικά βελτιστοποιημένος για χρήση σε ψηφιακή οθόνη, προσφέροντας ευχρηστία και άνεση. Βελτιώνοντας την όραση και τη στάση του σώματός σας, αυτοί οι φακοί ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες εκείνων που χρησιμοποιούν τακτικά υπολογιστές, smartphone και τηλεοράσεις.

 

 

 

 

GLASSES FOR THE COMPUTER

 

 

 

Ένας άλλος φακός που μπορεί να προταθεί για τον υπολογιστή είναι το Eyezen. Το Eyezen είναι ένας φακός μονής όρασης, σχεδιασμένος ενεργά για την πρόληψη και τη μείωση της καταπόνησης των ματιών που προκαλούνται από ψηφιακές συσκευές. Παρέχοντας βελτιωμένη οπτική απόδοση, οι φακοί Eyezen για τον υπολογιστή υποστηρίζουν την όρασή σας καθώς ομαλοποιούν τη μετάβαση στις δίαφορες αποστάσεις

 

Επιπλέον, οι φακοί Eyezen μπορούν να φορεθούν χωρίς να υπάρχει συνταγή για κάποιο διαθλαστικό σφάλμα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ ΦΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ