GLASSES LENSES PROTECTION
GLASSES LENSES PROTECTION

ΦΑΚΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Οι επιστρώσεις φακών, γνωστές και ως αναβαθμίσεις, μπορούν να προσφέρουν επιπλέον προστασία, βελτιώνοντας την αντοχή, την απόδοση και την αισθητική. Οι αντανακλαστικές επιστρώσεις μπορούν να συνδυαστούν με διαφορετικούς τύπους φακών, συμπεριλαμβανομένων φακών μονής όρασης και πολυεστιακών. Υπάρχουν διαφορετικές αναβαθμίσεις που ταιριάζουν σε διαφορετικές ανάγκες, από την αντανάκλαση έως την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Οι επιστρώσεις των φακών είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες των νέων σας γυαλιών, στα χόμπι, στην εργασία και σε όλες τις καθημερινές σας δραστηριότητες, όπως η οδήγηση.

 

GLASSES FOR DRIVING

 

Σίγουρα αντιμετωπίζετε καθημερινά γρατζουνιές, λεκέδες, σκόνη ή περιττές αντανακλάσεις όταν φοράτε τους φακούς σας, κάτι που μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή. Οι αναβαθμίσεις των φακών μπορούν να το αποτρέψουν αυτό, με αποτέλεσμα μια πολύ πιο άνετη εμπειρία όρασης. Πλέον οι αντιανακλαστικές ιδιότητες είναι σχεδόν αόρατες, συμβάλλοντας στη διαυγή όραση αλλά και σε ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Στην Essilor, προσφέρουμε διαφορετικούς τύπους επιστρώσεων που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Αυτές οι ιδιότητες των φακών περιλαμβάνουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, από τις αντανακλάσεις μέχρι και την βελτίωση της όρασης στην νυκτερινή οδήγηση. Έτσι, είτε θέλετε να αυξήσετε την διάρκεια ζωής των φακών σας είτε θέλετε να εξαλείψετε τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις, οι αναβαθμίσεις των φακών μας μπορούν να το επιτύχουν.

ΟΙ ΑΝΤΙΧΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ;

Όποιος φοράει γυαλιά θα έχει κάποια στιγμή αντιμετωπίσει γρατζουνισμένους φακούς. Οι οργανικοί  φακοί είναι μαλακοί ως υλικό, καθιστώντας τους ευαίσθητους στις γρατζουνιές, γι' αυτό η ειδική ενίσχυση αντιχαρακτικής επίστρωσης συμβάλλει στην αντοχή τους.

 

Οι φακοί με αντιχαρακτική επίστρωση μπορούν να αντιμετωπίσουν τις γρατζουνιές, γιατί ενισχύουν τον φακό με μια επιπλέον σκληρότερη επιφάνεια. Αυτό είναι μια ιδανική λύση για παιδιά.

 

Είναι σημαντικό να φροντίζετε τους φακούς σας, ακόμη και με την αντιχαρακτική σας επίστρωση. Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε τους φακούς σας με ένα πανί μικροϊνών, φυλάξτε τους στην θήκη τους όταν δεν φοριούνται και μην τους αφήνετε ποτέ σε επιφάνειες που οι θερμοκρασίες ποικίλουν. Αυτό θα συμβάλλει στη συνολική προστασία των φακών σας.

 

GLASSES LENSES PROTECTION

UV ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Η προστασία των ματιών σας από το υπεριώδες φως είναι επιτακτική για τη διατήρηση μιας υγιούς όρασης. Η υπερέκθεση στο υπεριώδες φως έχει συσχετιστεί με προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του καταρράκτη (1), αλλά μπορείτε να το αποτρέψετε φορώντας τους σωστούς φακούς.

 

Εάν φοράτε διορθωτικούς φακούς, θα επωφεληθείτε από την ενίσχυση των φακών προστασίας απο την UV ακτινοβολία, ειδικά εάν περνάτε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Οι επικαλύψεις φακών προστασίας UV προσφέρουν το E-SPF 35, τον υψηλότερο δείκτη E-SPF σε λευκούς  φακούς για βέλτιστη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία (2). 

Activity

 

Επιπλέον, παρέχουμε  μια ειδική επίστρωση φακού προστασίας UV (Crizal Prevencia), η οποία  επίσης προστατεύει από το επιβλαβές μπλε-μοβ φως. Το μπλε-ιώδες φως είναι ένας από τους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς (3).

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΝΤΙΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΑΣ;

Οι αντανακλάσεις βρίσκονται παντού στην καθημερινότητα σας, στο γραφείο, στο σπίτι, στον δρόμο. Το έντονο φως επηρεάζει την όραση σας καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας, αλλά και κατά την οδήγηση την νύκτα μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο. Επενδύοντας σε αντιανακλαστικά φίλτρα πάνω στην τεχνολογία των φακών σας, κάνετε ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό σας : ασφαλή και ευκρινή όραση!

 

Όλες οι επιστρώσεις των φακών έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τη μείωση των αντανακλάσεων. Μια αντιανακλαστική  επίστρωση σας προσφέρει άνετη και βελτιωμένη όραση, αλλά σας δίνει επιπλέον εμπιστοσύνη στις καθημερινές σας δραστηριότητες, όπως η χρήση υπολογιστή, το διάβασμα ενός βιβλίου, η παρακολούθηση του αγαπημένου σας προγράμματος στην τηλεόραση.

 

Eyezen

Οι αντιανακλαστικές επιστρώσεις όχι μόνο βελτιώνουν την ευκρίνεια, αλλά και την αισθητική του φακού σας. Επιπλέον έχετε έναν αόρατο φακό, δημιουργώντας έτσι ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ

(1) Καταρράκτης: http://www.pointsdevue.com/article/ageing-and-crystalline-lens, http://www.pointsdevue.com/article/effects-ageing-visual-system. McCarty CA, Taylor HR. Μια ανασκόπηση των επιδημιολογικών στοιχείων που συνδέουν την υπεριώδη ακτινοβολία και τον καταρράκτη. Dev Ophthalmol. 2002; 35: 21-31 (2) E-SPF® 35 με Crizal Prevencia και Crizal Sapphire UV. Ο δείκτης E-SPF® εξαρτάται από το ίδιο το υλικό του φακού και την επίστρωση. Το E-SPF® είναι ένας παγκόσμιος δείκτης που αξιολογεί τη συνολική υπεριώδη προστασία ενός φακού. Το E-SPF® αναπτύχθηκε από την Essilor International και επικυρώθηκε από ειδικούς τρίτων. Ο δείκτης E-SPF® αποκλείει την άμεση έκθεση στα μάτια που εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες (μορφολογία του χρήστη, σχήμα σκελετού , θέση προσαρμογής ). E-SPF® = 10 για φακούς Crizal® UV με Essilor Orma 1.5®. (3) Φως του ήλιου και 10 χρόνια συχνότητας σχετιζόμενης με την ηλικία ωχρας  κηλίδας: Η μελέτη Eye Beaver Dam. . Ophthalmol., 122, 750-757. Νέες ανακαλύψεις και θεραπείες στη φωτοτοξικότητα του αμφιβληστροειδούς, Serge Picaud et Emilie Arnault, Points de Vue Ν ° 68, Άνοιξη 2013.